Kabataş yalanını destekleyen Yeni Akit'ten yıllar sonra itiraf geldi. Kabataş yalanını gündeme getiren Elif Çakır'ın türbanını çıkarmasının ardından hedef alan Akit, "Evrim geçirdi: Elif Çakır'ın Kabataş'tan sonra başörtüsü de yalan oldu" dedi. Akit, böylece Kabataş iddiasının yalan olduğunu kabul etti.

Yıllar sonra gelen itiraf: Yeni Akit, Kabataş iddiasının uydurma olduğunu kabul etti!

Yeni Akit gazetesi, Gezi Direnişi sırasında "Kabataş'ta bir kadına saldırıldığı" yönündeki iddiaları gündeme getiren Karar gazetesi yazarı Elif Çakır'ı hedef alırken, Kabataş yalanını kabul etti. Akit, Çakır'a "Kabataş yalanını ortaya atarak provokasyona girişen isim" dedi.

Kabataş yalanını gündeme getiren Karar yazarı Elif Çakır, türbanını çıkarmasının ardından Yeni Akit tarafından hedef alındı. Akit, haberinde "Evrim geçirdi: Elif Çakır'ın Kabataş'tan sonra başörtüsü de yalan oldu" başlığını kullandı.

Haberde, "Gezi Parkı kalkışması sırasında Kabataş yalanını ortaya atarak provokasyona girişen Karar yazarı Elif Çakır’ın haber sitesindeki yeni hali dikkat çekti. Çakır’ın başörtüsünü çıkardığı görüldü" ifadeleri kullanıldı.

Gezi Direnişi sürecinde dönemin Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini olan Zehra Develioğlu’nun “Kabataş İskelesi’nin önünde belden yukarısı çıplak, elleri deri eldivenli, başları bandanalı onlarca erkek tarafından yerlerde sürüklendiği, üzerine idrar yapıldığı” iddiaları öne sürüldü. Develioğlu’nun Haziran 2013’te öne sürdüğü iddiaları Star gazetesinde çalışan Elif Çakır haberleştirirken, daha sonra kamera görüntüleriyle haber yalanlanmıştı.

yillar-sonra-gelen-itiraf-yeni-akit-kabatas-iddiasinin-uydurma-oldugunu-kabul-etti-903984-1.

AKİT, KABATAŞ YALANINI DESTEKLEMİŞTİ

Kabataş yalanını destekleyen gazetelerden birisi de Yeni Akit'ti. Akit'in 2013 tarihli "Bunun adı hayvanlık" başlıklı bir haberinde, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Bir yakınımın gelinine saldırıp, bebeğini taciz ettiler' dediği kişinin bir ilçe belediye başkanının gelini olduğu, Z.D. adlı kişinin, 6 aylık bebeği ile birlikte Kabataş iskelesinde eşini beklerken, Taksim provokatörlerinin saldırısına uğradığı öğrenildi. Başörtülü Z.D.'yi tekmeleyen hayvanların, bebek arabasını da parçaladığı, 6 aylık bebeğin olay sonrası sütten kesildiği ifade edildi. Z.D. hastaneden rapor alırken, ailesi saldırgan hakkında suç duyurusunda bulundu" iddiaları yer aldı.

yillar-sonra-gelen-itiraf-yeni-akit-kabatas-iddiasinin-uydurma-oldugunu-kabul-etti-903982-1.
Fotoğraf: Sol Haber

Akit yazarı Kenan Alpay da 5 Mart 2015 tarihinde “Diliniz KABA, Vicdanınız TAŞ” başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Alpay, yazısında şunları söylemişti:

"Şunu iyi bilin: Bir asra yakın zamandır inancını, duygularını, kişiliğini, tercihlerini kamusal alan adına taciz ettiğiniz milyonlarca insanın vebalinden ‘Kabataş yalanmış’ ezberleriyle kurtulmak hiç mümkün değil. Be hey şaşkınlar! Kabataş’ın görüntüsü yoktu da yakıp yıktığınız araçların, iş yerlerinin, durakların da mı görüntüsü yoktu? Kabataş hadisesi kurgusaldı da yıllar boyunca üniversite kapılarının önünde, devlet dairelerinin kapılarında tesettürleri yüzünden ezdiğiniz, itip kaktığınız milyonlarca kadın da mı kurgusaldı?"

yillar-sonra-gelen-itiraf-yeni-akit-kabatas-iddiasinin-uydurma-oldugunu-kabul-etti-903983-1.

15 Şubat 2014’te 'Hâlâ acı çekiyorum' başlıklı haberde kamera kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından Zehra Develioğlu’nun yaptığı açıklamalara yer veren Akit, "Kabataş’ta yaşanan insanlık dışı olay kamufle etmek isteyen kartel medyasına ve Gezici çevrelere STK’lardan tepki yağıyor" demişti.