Adana Barış Meclisi, kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı Eşbaşkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırı sonrasında Hürriyet Gazetesi Yazarı

Adana Barış Meclisi, kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı Eşbaşkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırı sonrasında Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in yazdığı 'Yumruk' başlıklı yazısından dolayı Hürriyet gazetesi ve Özdil hakkında suç duyurusunda bulundu.
Adana Barış Meclisi, Yılmaz Özdil'in yazısına ilişkin İnönü Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Adana Barış Meclisi Üyesi Av. Turgay Bek, Türk'e yapılan saldırı için önceden zemin hazırlandığını belirterek, saldırıyı kınadıklarını söyledi.
Bek, Özdil'in saldırgan ve kışkırtıcı yazısında "yumruğunu adaletin tokmağı yerine koyup, Ahmet Türk'un burnuna indiren kişi, bu ülkede pek çok kişinin duygularına tercüman oldu" diyerek, Ahmet Türk'e yönelik saldırıyı övdüğünü ve saldırıya meşruluk kazandırdığına dikkat çekti. Bunun halkın bir kesimini, kin, nefret, açıkça ırkçılığa tahrik etmek olduğunu vurgulayan Berk, Özdil'in bu yazısıyla, Basın Meslek İlkeleri'nin 13. maddesinde ifade edilen 'Şiddet ve zorbalığa özendirici insani, değerleri incitici yayın yapmaktan kaçınılır' hükmünü İhlal ettiğini vurguladı.
Bu nedenle Özdil ve Hürriyet gazetesi hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Berk, ayrıca Türkiye Basın Konseyi'ne de Özdil hakkında şikayette bulunacaklarını söyledi.
Açıklamanın ardından Adana Cumhuriyet Savcılığı'nda Hürriyet gazetesi ve Özdil hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
=
Filistinli tutsaklara destek mitingi
Filistin’de bitmeyen İsrail baskısını ve Filistinli Tutsakların cezaevinde mahküm birakıldıkları insanlık dışı koşullarına dikkat çekmek için biraraya gelen  Filistin İçin İsrail'e Karşı Boykot Girişimi (FİKB) ve avukatlar İsrail devletine boykot çağrılarını yenilediler.
İsrail devletinin yeni yasadışı yerleşim birimleri inşaa edip binlerce Filistinli'yi Bati Şeria ve Gazze'den sürgün edip binlercesini hapse atan anlayışı Galatasaray Meydanında protesto edildi.
İsrail cezaevlerinde 306 Filistinili çocuk, 36 kadın ve 18 milletvekilinin bulunduğu dile getirilen eylemde, tutsaklara yönelik kötü muamelelere karşı da sloganlar atıldı.
Zeynep Kuray