Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gazeteci Yılmaz Özdil'in, Bodrum’un Bitez Mahallesi'nde eşi Hülya Özdil adına satın aldığı villanın bir bölümü için yıkım kararı verdi.

Yılmaz Özdil’in evinin bir bölümü için yıkım kararı verildi

Yılmaz Özdil’in, Bitez Mahallesi Aktur sitesinde bulunan ve 2017 yılında eşi Hülya Özdil adına satın aldığı villada ‘ruhsata aykırı birçok kaçak bölüm yapıldığı’ iddia edildi. Bodrum Belediyesi’nin yapıya ilk olarak ofis ve işyeri ruhsatı verdiği daha sonra Özdil ailesinin yapıya kaçak bölümler ilave ederek ruhsatın yaklaşık iki katı kadar inşaat alanı elde ettikleri öne sürüldü.

İHA’da yer alan habere göre Yılmaz Özdil’in, 2018 yılının sonunda imar affına başvurduğu ve başvurunun eşi Hülya Özdil tarafından yapıldığı öğrenildi.

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından villadaki ‘kaçak eklentilerin’ yıkımı için yazılan talimat, Bodrum Belediyesine tebliğ edildi. Yapılan incelemelerin ardından Özdil’in evinin jeneratör dairesi, müştemilat, bodrum kat ve pergole yerine yaptırdığı çelik iskeletlerin yıkılacağı öğrenildi.

Müdürlük ayrıca, ‘yanlış bilgi vererek kamu görevlilerini yanılttığı’ iddiasıyla Özdil'in eşi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

ÖZDİL İNCELEMENİN ARDINDAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, geçtiğimiz günlerde Bitez’deki evi Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından incelenmesinin ardından bir açıklama yapmıştı.

Özdil, “Denize sıfır hale getirdi, dediler. Denize sıfır değil, hukuken denize sıfır olabilmesi mümkün değil. Saray yaptı dediler, biz yaptırmadık, biz satın aldık. Saray dediler, burada haklılar gerçekten bir saray ama iki odalı. Üç kişilik bir aileyiz onun için iki odalı aldık” ifadelerini kullanmıştı.

Bodrum Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise “70'li yıllarda tescil edilen parsel, daha sonrasında herhangi bir parselasyon/imar uygulama işlemi görmemiştir” denmişti.