‘İmara aykırı’  olduğu iddiasıyla Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evi mühürlenen  yazar Yılmaz Özdil'in komşularının villalarından bazılarının da yapı kayıt belgeleri iptal edildi. Belediye ekipleri bu villaları da mühürledi

Yılmaz Özdil'in komşularının villaları da mühürlendi

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evi mühürlenen yazar Yılmaz Özdil'in komşularının villalarından bazılarının mühürlendiği bildirildi.

‘Kaçak eklenti’ iddialarıyla gündeme gelen Yılmaz Özdil'in villasının ardından, bölgeye Bodrum Belediyesi'ne bağlı ekipler geldi. Ekiplerin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün villalardan bazılarının yapı kayıt belgelerini iptal ettiği, bu nedenle belediye ekiplerinin villaları mühürleyip, yapılarda ölçümler yaparak fotoğraf çektikleri bildirildi.

yilmaz-ozdil-in-komsularinin-villalari-da-muhurlendi-730476-1.

NE OLMUŞTU?

İddialara göre, Bodrum'un Bitez Mahallesi'nde, yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil, 2 Mayıs 2017'de firmadan 4,6 milyon liraya villa satın aldı. Yapı, yürürlükteki imar planında, 'ticaret alanı' sınırları içinde kalıyordu. Bodrum Belediyesi, yapıya Hülya Özdil adına 'ofis ve iş yeri- iki bağımsız bölüm- 142,5 metrekare' olmak üzere yapı ruhsatı verdi. Belediye tarafından bir süre sonra da yapı kullanım izin belgesi verildi. İmar planlarında ticari alan vasfında olan yapıyı Özdil ailesi, villaya çevirdi.

Ruhsatı tek katlı, iki bitişik ofis ünitesi için düzenlenen 142,5 metrekare iskanlı yapıya; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığı anlaşıldı. 310 metrekareye çıkarılan villa için Özdil ailesi, 31 Aralık 2017'ye kadar olan yapıları kapsayan 'İmar Barışı'na başvurdu. Ancak 'İmar Barışı' sonrasında da’ kaçak’ yapılaşmaya devam edildiği, 2018 yılında kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı iddia edildi.

Gelişmelerin ardından villadaki ‘imara aykırı alanlar’ belirlenip, inceleme başlatıldı. İncelemenin tamamlanmasının ardından dosya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildi. Ayrıca villa Bodrum Belediyesi tarafından mühürlendi. Mühürde, 'Bu inşaat ruhsat ve eklerine aykırı olduğundan 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32'nci maddesine istinaden mühürlenerek durdurulmuştur' denildi.

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından villadaki eklentilerin yıkılması için yazılan talimat, Bodrum Belediyesi'ne tebliğ edildi. Belediye de söz konusu eklentilerin 13 Mayıs'a kadar yıkılması için Özdil ailesine tebligat gönderdi. Tebligata rağmen aileden kimse villaya gelmezken, herhangi bir yıkım işlemi bugün de gerçekleştirilmedi. Özdil ailesinin, kaçak eklentileri bugün yıkmaması durumunda Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri devreye girerek yıkım işlemini gerçekleştirecek.

Öte yandan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yalan beyan verdiği iddia edilerek, yapı kayıt belgesi alan Hülya Özdil hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu.

Özdil'den açıklama

Yılmaz Özdil, kaçak yapı iddiaları sonrası söz konusu iddialarla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı:

"Denize sıfır hale getirdi, dediler. Denize sıfır değil, hukuken denize sıfır olabilmesi mümkün değil. Saray yaptı dediler, biz yaptırmadık, biz satın aldık. Saray dediler, burada haklılar gerçekten bir saray ama iki odalı. Üç kişilik bir aileyiz onun için iki odalı aldık."

DHA