BirGün’ün gündeme getirdiği, Elazığ’da şüpheli şekilde hayatını kaybeden ‘Yeldana Kaharman’ için Ekşi Sözlük’te açılan başlığa erişim engeli getirilmesi haberine de erişim engeli getirildi.

Yine erişim engeli haberine erişim engeli

HABER MERKEZİ

BirGün’ün 22 Şubat 2020 tarihli “Ekşi Sözlük’te açılan ‘Yeldana Kaharman’ başlığına erişim engeli getirildi” haberine erişim engeli getirildi.

Haberde, Elazığ'da şüpheli şekilde hayatını kaybeden ‘Yeldana Kaharman’ için Ekşi Sözlük'te açılan başlığa erişim engeli getirildiği belirtiliyordu. Bu erişim engeli kararıyla birlikte erişim engeli haberi erişim engeli getirilen haberlere de bir yenisi daha eklenmiş oldu.

İfade Özgürlüğü Derneği’nden “Kırgızistanlı Gazeteci Yeldana Kaharman’ın Ölümü İle İlgili Haberlerin Erişime Engellenmesi Haberlerinin Erişime Engellenmesi” başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Elazığ’da şüpheli şekilde hayatını kaybeden Kırgızistanlı gazeteci Yeldana Kaharman’ın, Mehmet Ağar'ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar'ın cinsel saldırısına uğradığı ve intihar ettiği iddiasının yer aldığı haber ve içerikler İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin 11 Şubat 2020 tarih ve 2020/823 sayılı kararı ile erişime engellenmişti. Bu erişim engelleme ile ilgili yapılan haberler de kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, Elazığ 1. Sulh Ceza Hakimliği‘nin 24 Mart 2021 tarih ve 2021/2326 sayılı kararı ile erişime engellendi.”