Tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Fenerbahçe ikinci yarıya ligin en zorlu deplasmanlarından Bursa’da başladı. Ersun Yanal’ın gelişiyle affedilen Volkan ve Dirar’ın yanı sıra yeni transfer Sadık maça ilk 11’de başlıyordu. Yanal Valbuena’yı hamle oyuncusu olarak yanında oturturken forvette de Soldado’yu tercih etmişti. Fenerbahçe maça istekli başlıyordu. 8. dakikada Soldado’nun kafa vuruşunu Umut Meraş çizgiden çıkarıyor, […]

Tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Fenerbahçe ikinci yarıya ligin en zorlu deplasmanlarından Bursa’da başladı. Ersun Yanal’ın gelişiyle affedilen Volkan ve Dirar’ın yanı sıra yeni transfer Sadık maça ilk 11’de başlıyordu. Yanal Valbuena’yı hamle oyuncusu olarak yanında oturturken forvette de Soldado’yu tercih etmişti.

Fenerbahçe maça istekli başlıyordu. 8. dakikada Soldado’nun kafa vuruşunu Umut Meraş çizgiden çıkarıyor, ancak İspanyol golcü 20’de Sow’u hatırlatan bir vuruşla bu sezonki ilk golünü atarak vakti zamanında kendisini kadroda düşünmeyenlere selam çakıyordu.

Elif Elmas’ın cezalı olması sebebiyle orta sahada Jailson – Mehmet Topal ikilisiyle mücadele eden Fenerbahçe’nin bu sezon deplasmanda ilk kez devreyi önde bitirmesi maçı televizyondan izleyen Aykut Kocaman’ın yüzünde manalı bir tebessüm yaratmış olmalı.

Yusuf Erdoğan ve Lima’yı oyuna alan Samet Aybaba ikinci devreye iki oyuncu değişikliği birden yaparak başladı. Bu değişikliklerin ardından oyun merkezinin Fenerbahçe kalesine yaklaşması değil de Mehmet Ekici’nin sakatlanması Ersun Yanal’ı oyuna müdahale etmek zorunda bıraktı ve 61’de Valbuena oyuna girdi.

Dakikalar azalsa da ne Bursa tribünleri ne de Samet Aybaba umutsuzluğa kapılıyor, Aybaba Tunay’ın yerine Sakho oyuna alarak çift forvete dönüyordu.

Maçın son dakikalarında iyice geriye çekilen Fenerbahçe, Bursaspor’a skoru eşitlemek için her imkanı sununca beraberlik sayısı 90’da Aytaç Kara’dan geldi.

Ev sahibi uzatma dakikalarında galibiyet sayısına yaklaşsa da maç 1-1 sona erdi. Fenerbahçe için 3 puan oynanan oyundan daha önemliydi. Zira oyuncular örselenen özgüvenlerini sadece seri galibiyetlerle kazanabilirler. Ancak Fenerbahçe’nin kronikleşen sorunu maç sonunu doğru oynayamamak…