Fenerbahçe, Manchester deplasmanından büyük hüsranla ayrıldı. Güçlü rakibine 4-1 mağlup olan sarı-lacivertlilerin oynadığı futbol eleştiri topladı

Yine hüsran, yine keder!

Old Trafford’da Avrupa mesaisi... Bir köşede Manchester United, diğer tarafta Fenerbahçe. Sezona istediği gibi başlayamayan iki devin valsini futbolseverler iple çekiyor. Bu buluşma öncesi oynadıkları lig maçlarında hayal kırıklığı yaşayan iki ekip de yara sarmak istiyor.

Alex Ferguson’ı başa geçirdikten sonra şahlanıp Premier Lig’i tahakkümü altına alan camia için bizim temsilcilerimizin akla düşürdüğü atasözü malum: Ummadık taş baş yarar! Düşler Tiyatrosu’nda Galatasaray 3-3 berabere kalmış, Fenerbahçe rakibinin 40 yıl, 57 maç süren Avrupa Kupaları’ndaki yenilmezlik serisini bitirmiş, Beşiktaş da kazanmasını bilmişti. Aradan geçen 20 yıla rağmen Boliç’in May’den sekip filelerle buluşan golü hâlâ hafızalarda...

Sir’ün vedasın sonra serbest düşüşe geçen takım Mourinho önderliğinde yeniden eski günlerine dönmeyi hedefliyor. Tarihin etiketine en çok para sayılan oyuncusu Pogba sahada, Ibrahimovic kenarda. Son zamanlarda genelde kulübede gördüğümüz, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı ilk maçta hat-trick yapan Rooney kaptan olarak çimlere ayak basıyor.

Kanarya cephesinde ise Dick Advocaat Emenike’yi kenara çekmiş, formayı bu stadyumu avucunun içi gibi bilen van Persie’ye teslim etmiş. Uzun süredir istenileni veremeyen Hollandalı yıldız acaba eski takımını üzüp yükselişe geçebilecek mi? Eleştiri oklarının hedefi olan sarı-lacivertli futbolcuların da gösterecekleri performans merakla bekleniyor. Bakalım kim rüya, kim kâbus görecek...

Mücadele tam bir hazırlık maçı havasında tadındaydı. Ev sahibi zaman zaman tempoyu yükseltse de işler temsilcimiz için iyi gidiyordu ta ki 30. dakikadaki penaltıya kadar. Mata’nın Kjaer’in müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonda atışı kullanan Pogba’dı: 1-0. Daha ne olduğunu anlayamamıştık ki top yine penaltı noktasındaydı. Bu sefer aynı köşeyi bulan Fransız başkaydı: Martial.

İlk yarı tam böyle bitecek derken, Pogba’nın nefis şutu yine ağlardaydı. United terlemeden üçü bulurken, “yönetim istifa” tezahüratı bu sefer Old Trafford’da duyuluyordu. Josef’in şutu dışında taraftarları heyecanlandıran bir pozisyon yoktu.
İkinci devre de golle başlamıştı. Genç Lingard güzel vurmuştu. Kalan dakikalar adeta formalite icabıydı. 83’te Emenike getirmiş, Van Persie farkı üçe indirmişti. Old Trafford tribünleri eski oyuncusunu alkışlıyordu.

Fenerbahçe için tek kelimeyle kâbustu karşılaşma. Gerçi sadece bu maç mı... Sezonun başından beri koca bir fiyasko yaşanıyor. Konya’dan alınacak kötü sonuç camiayı karıştırabilir, söylemedi demeyin.