AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri, İBB’ye ait taşınmazları AKP’li Güngören, Pendik ve Arnavutköy Belediyesi’ne bedelsiz olarak tahsis etti. Tahsis edilen alanlar arasında parklar ile Arnavutköy Meydanı da yer alıyor.

Yine İBB'nin mülklerine çöktüler

İsmail ARI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin ocak ayı oturumu Saraçhane'de gerçekleştirildi. AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla İBB’ye ait birçok taşınmazın AKP’li ilçe belediyelerine tahsis edilmesi tartışmalara neden oldu.

Mülkiyeti İBB'ye ait olan, Güngören ilçesi Merkez Mahallesi’ndeki Aliya İzzetbegoviç Parkı’nın yer aldığı arazi, CHP’li ve İyi Partili meclis üyelerinin ret oyuna karşılık AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla AKP’li Güngören Belediyesi’ne 10 yıl süreyle ve bedelsiz olarak tahsis edildi. Tahsisin gerekçesi ise “Kamuya hizmet etmek üzere sosyal donatı ihtiyaçlarının karşılanması” şeklinde açıklandı.

MEYDAN TAHSİS EDİLDİ

Ayrıca, Arnavutköy ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler Meydanı da yine CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin itirazlarına rağmen AKP’li ve MHP’li üyelerin oy çokluğuyla AKP’li Arnavutköy Belediyesi’ne tahsis edildi. Tahsisin gerekçesi ise şu şekilde açıklandı:

“15 Temmuz Şehitler Meydanı'nın, açık hava etkinlikleri, çocuk parkları, afet toplanma alanı olarak kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere 10 yıl süreyle ve bedelsiz olarak Arnavutköy Belediyesi'ne tahsisine karar verilmiştir.”

PENDİK BELEDİYESİ’NE İKİ ALAN

AKP’li Pendik Belediyesi’ne İBB’ye ait iki taşınmazın tahsis edilmesi tartışma yarattı. İBB Meclisi’ne sunulan teklifle, Harmandere Mahallesi’nde yer alan İBB Kurtköy Spor Kompleksi’nin hemen yanında yer alan 35 bin metrekare büyüklüğündeki arsa, “Sportif amaçlı faaliyetlerde kullanılmak ve stat yapılması amacıyla” CHP’li ve İyi Partili meclis üyelerinin ret oyuna rağmen AKP’li Pendik Belediyesi’ne bedelsiz olarak tahsis edildi.

Yine aynı mahallede yer alan yaklaşık 21 bin metrekare büyüklüğündeki park ile otopark alanı da 10 yıllığına Pendik Belediyesi’ne bedelsiz olarak tahsis edildi.

İBB ARAZİSİNE STAT YAPILACAK

İBB’ye ait taşınmazların AKP’li ilçe belediyesine tahsis edilmesine tepki gösteren İBB Meclisi’nin CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “Söz konusu alanın üzerinde İBB’nin spor tesisleri var. Pazartesi komisyona gelen bu teklif, hızla Meclis’e sunuldu. Bu bizim iki gün içerisinde değerlendirebileceğimiz bir konu değil ve doğru da bulmuyoruz” dedi.

AKP’li Meclis Üyesi Murat Türkyılmaz ise “Söz konusu alanlar daha önce de Pendik Belediyesi’nin kullandığı alanlar. 25 yıl süreyle tahsis edilirse Pendik Belediyesi olarak bu alana stat yapmayı planlıyoruz. Pendik Spor iyi gidiyor ve daha iyi bir tesise kavuşmalı” ifadelerini kullandı.