Önder İmam Hatipliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Başçı’ya ait şirket, AKP yönetimindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 34,5 milyon TL’lik ihaleler aldı. İhaleler pazarlık yöntemiyle gerçekleştirildi.

Yine imam hatipli yine milyon liralar

Mustafa BİLDİRCİN

Eski Önder İmam Hatipliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Başçı’nın şirketinin, 31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçimlerden önce Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 34,5 milyon TL’lik ihale aldığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Daire Başkanlığı kamera güvenlik sistemi ihalesinin de aralarında olduğu birçok devlet ihalesini kazanan Fatih Başçı’nın şirketi ERB Yapı, AKP yönetimindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 34,5 milyon TL’lik ihaleler aldı. İhalelerin tamamı pazarlık yöntemiyle gerçekleştirildi.


ERB Yapı, Menderes Türel yönetimindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 26 Mayıs 2017-9 Ekim 2018 tarihleri arasında toplam dört ihale aldı. İhalelerin sözleşme bedellerinin toplamı kayıtlara, 34 milyon 561 bin 359 TL olarak geçti. İhalelerin ilki, 26 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen ve Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa, Kemer, Korkuteli, Elmalı, Kumluca ilçelerinin yeşil alanlarının beş ay süre ile bakımının yaptırılmasına ilişkin oldu. İhaleye en düşük teklifi verdiği belirtilen ERB Yapı ile belediye arasında 21,4 milyon TL’lik sözleşme imzalandı.

Belediye, 14 Aralık 2017’de benzer bir ihale daha açtı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca gerçekleştirilen, ‘Yeşil Alanların Bakım ve Onarım Hizmet Alımı’ başlıklı ihaleye üç şirket teklif verse de yalnızca ERB Yapı’nın teklifi geçerli sayıldı. Şirket ile belediye arasında imzalanan sözleşmenin bedelinin, 12,7 milyon TL olduğu bildirildi. Sözleşme kapsamında Aralık 2017’de başlayan iş, Mart 2018’de tamamlandı.

ŞİRKETE İHALE ÜSTÜNE İHALE YAĞDI

ERB Yapı’nın AKP’li belediyeden aldığı ihaleler bunlarla da sınırlı kalmadı. Şirket, 96 bin TL’lik, ‘Ahşap ile Zemin Kaplaması’ ve 220 bin TL’lik, ‘Ahşap ile Dinlenme Platformu Alımı’ isimli belediye ihalelerini de üstlendi.

***

‘Arkadaş değiller’ davası

Bilal Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, Fatih Başçı’nın Bilal Erdoğan’ın arkadaşı olduğunu yazan gazete ve gazetecileri, ‘iftira niteliğinde’ yazı yazmakla suçlanmıştı. Haberlere ilişkin gönderilen tekzipte, “Fatih Başçı adlı kişinin Necmeddin Bilal Erdoğan’ın arkadaşı’ olduğu yönünde gerçeğe aykırı iddialara yer verilmiştir” denilmişti.