Yine imar rantına kapı aralandı: Boğaziçi Sit Alanı’na devasa bina yapılıyor!

HABER MERKEZİ

İstanbul’un Beşiktaş İlçesine bağlı Levent Mahallesi’ndeki 73 yurttaş, mahallerindeki “imar rantına” karşı mücadele ediyor. 

İstanbul İdare Mahkemesi’ne dava açan yurttaşlar, Rönesans Fuarcılık ve Yayıncılık Anonim Şirketi’nin başladığı inşaatın ruhsatının iptal edilmesini talep etti. 

Yurttaşlar, yapı ruhsatın Beşiktaş Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen inşaat projesinin, Boğaziçi Sit Alanı Etkilenme Bölgesi sınırları içinde kaldığını ve imar planına aykırı olduğunu vurguladı. Boğaziçi Kanunu’na ve yönetmeliklere aykırı olduğu ifade edilen ve inşaatın başlanan binanın 9 bodrum kat, zemin kat ile 14 normal kattan oluşacağı belirtildi.

“Şirkete özel imar ayrıcalığı sağlandığını” vurgulayan yurttaşlar, dava dilekçesinde “İptali istenen yapı ruhsatı ile dava dışı şirket inşaata başlamış olup, faaliyete devam ettiğinden, davacılar yönünden telafisi imkansız zararlara sebebiyet verileceği de açıktır. Nitekim bu zarar daha şimdiden kendini göstermiş dava dışı parsel maliki şimdiden Altzeren Sokak ve Ülgen Sokağın bir kısmını işgal ederek, davacıların çevre sakinlerinin otopark olarak kullandıkları park cepleri bu işgal sebebiyle kullanılamaz hale gelmiştir. Parsel maliki bu dilekçenin yazıldığı saatlerde dahi parseli taşacak şekilde, sokağı işgal etmeye devam ederek sunta duvarlar yükseltmektedir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca yurttaşlar dava dilekçesinde, projenin telafisi imkansız zararlara sebebiyet vereceğinin de altı çizdi.