Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Sedat Peker'le bağlantısı olduğ u ve liderliğini Mehmet S

Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Sedat Peker'le bağlantısı olduğ u ve liderliğini Mehmet Seyit Yüksel'in yaptığı öne sürülen organize suç örgütüne yönelik, Konya ve ilçeleriyle Denizli ve Mersin'de düzenlendiği operasyonda 50 kişi gözaltına alındı. 380 polisin görevlendirildiği operasyonların sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği açıklandı.

Polis, İstanbul'daki ‘Kelebek’ operasyonunda tutuklanan ve yargılaması süren Sedat Peker'le bağlantılı olduğu öne sürülen, ‘Saraylı Mehmet’ olarak tanınan ve Konya'da Tılsım Bar'ın işletmecisi olan Mehmet Seyit Yüksel ile Ejder Bildik'in liderliğini yaptığı öne sürülen grubu takibe aldı.

Mehmet Seyit Yüksel ve adamlarının, yaklaşık bir ay önce ‘Sevinç Kardeşler’ olarak bilinen başka bir suç örgütüyle bölgeye hakim olmak için sık sık çatışmaya girdiği belirtildi.

Yüksel'in kanser olduğu, bu nedenle en yakın adamı olan Ejder Bildik'i örgütte ikinci adam yaptığı, onun da himayesindeki adamlarla birlikte silah kaçakçılığı, çeksenet tahsilatı, haraç alma, esrar satma ve adam yaralama gibi birçok suça karıştığı iddia edildi.

Operasyon kapsamında bazı operasyonlar kapsamında gözaltına alınan, çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu öğrenilen Rüstem Akbaba da gözaltına alındı. Polis, gözaltına alınan Mehmet Seyit Yüksel ve Ejder Bildik ile diğer 50 kişinin ev ve işyerlerinde yaptığı aramalarda 1.5 kilo esrar, 5 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait şarjörler ile çok sayıda mermi, 2 ruhsatsız otomatik av tüfeği ele geçirildi.

ENDÜSTRİ HOLDİNG BAĞLANTISI
Diğer yandan Endüstri Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Altunbaş'ı n, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, "Sedat Peker ile bağlantılı çalıştıkları ve suç örgütü elebaşı oldukları" öne sürülen Seyit Mehmet Y. ve Ejder B. ile ilişkisi olduğu iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Altunbaş'ın "Seyit Mehmet Y'nin Endüstri Holding'in mallarının yağmalanması na adının karıştığı, Ejder B'nin de bu işlerle bağlantılı olarak çeksenet tahsilatı yaptığı" iddia edildi.

MAKAM ODASINDA DİNAMİT
Ayrıca organize suç örgütüne yönelik devam eden operasyon kapsamında Konya'nı n Hüyük ilçesine bağlı bir beldenin belediye başkanının makam odasında yapılan aramada, çok sayıda dinamit bulunduğu öğrenildi