Salgın karşısında yurttaşın acil taleplerini görmezden gelen Saray, yine yapay gündemlere sarıldı. Erdoğan, “Ayasofya’nın ibadete açılmasından başörtüsü hazımsızlığına kadar habis zihniyetin yansımasını görüyoruz” derken, muhalefet “Erdoğan’ın başka gündemi kalmadı” dedi.

Yine yapay gündeme sarıldı

Politika Servisi

Siyaset cephesinde yeni yılın ilk günleri hareketli başladı. Salgınla artan ekonomik sıkıntılar yurttaşı canından bezdirirken, halkın acil taleplerini görmezden gelen Saray, yine din ve türbana sarıldı.

Yurttaş ‘eve ekmek götüremediğini’ söylerken, anlatılan yalanlar halkın gerçeğine çarptı. Yönetememe krizi derinleşirken, iktidar çareyi yine yapay gündemlerde aradı.

Eski Bakan Fikri Sağlar’ın katıldığı bir televizyon programında, türbana ilişkin sözleri ile Sözcü gazetesinin felaketler yılı olarak hazırladığı yılsonu almanağındaki Ayasofya haberi iktidarı ve yandaşları harekete geçirdi. Gerek Cumhur İttifakı’nın kurmayları gerekse sosyal medyadan trol ordusu, muhalefeti ‘din düşmanı’ ve ‘hain’ ilan etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sözcü okumuyorum, siz de okumayın” sözleriyle hedef göstermesinin ardından Basın İlan Kurumu Sözcü gazetesi hakkında inceleme başlattı. Bununla da yetinmeyen Erdoğan CHP’de siyaset yapan türbanlı kadınlar için ‘vitrin mankeni’ benzetmesi yaparken, dün de video konferans yöntemiyle katıldığı Kömürhan Köprüsü’nün açılış töreninde, “Ayasofya’nın ibadete açılmasından başörtüsü hazımsızlığına kadar habis zihniyetin yansımasını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

KADINLARDAN ÖZÜR DİLEMELİ

Katıldığı Halk TV yayınında Erdoğan’ın sözlerine yanıt veren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise “Erdoğan da yılın ilk günü vatandaşlarına sıcak sevgi dolu bir mesaj verebilirdi. Ama bir TV programındaki bir tartışmadan yola çıkarak CHP’yi tekrar başörtüsü üzerinden suçlaması akıl alacak şey değil. Ama nedeni şu aslında Erdoğan gündem yaratmıyor. Erdoğan çıkıp bütün kadınlardan özür dilemelidir” diye konuştu.