Yirmi beş yıl geçti Metin unutulmuyor

HABER MERKEZİ

Polisler tarafından gözaltına alınarak katledilen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, ölüm yıldönümünde anılacak. 8 Ocak 1996’da haber takibi yaptığı sırada gözaltına alındıktan sonra darp edilen ve ardından yaşamını yitiren Metin Göktepe, öldürüleli 25 yıl oldu.

Metin Göktepe’nin çalışma arkadaşları, ailesi, meslektaşları, basın örgütü temsilcileri ile dostlarının katılacağı anma, pandemi koşullarına uygun olarak yarın saat 11.00’de Esenler Kemer Mezarlığı’ndaki mezarı başında gerçekleştirilecek.

Metin Göktepe, 10 Nisan 1968’de Sivas’ın Gürün ilçesine bağlı Çipil köyünde dünyaya geldi. Gazeteciliğe 1992 yılında Gerçek dergisinde başlayan Göktepe, daha sonra 1995 yılında da Evrensel gazetesinde muhabirlik yapmaya başladı. 8 Ocak 1996’da cezaevinde öldürülen iki tutuklunun cenazesini izlemek için görevi başındayken polislerce toplu halde gözaltına alınan bin kişinin arasındaydı. Göktepe, “Gazeteciye özel muamele” diyen polislerce dövülerek öldürüldü. Dönemin İçişleri Bakanı Teoman Ünüsan, Göktepe’nin duvardan düşerek öldüğünü iddia etmişti. Göktepe’nin ölümüne ilişkin açılan dava farklı illere nakledildi. Dava sonucunda 6 kişiye 7 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.