Erdoğan: İstesek 10 bin genci Taksim'e çıkartırım. Bahçeli: Bin bozkurtumla gelsem...

Erdoğan: İstesek 10 bin genci Taksim'e çıkartırım. Bahçeli: Bin bozkurtumla gelsem, seni ve 10 bin milisini Kasımpaşa'ya kadar kovalarım. Erdoğan: Sen bozkurtlarla mı dolaşıyorsun? Ben eşref-i mahlûk olan insanla dolaşıyorum...

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamındaki ilk mitingini Bayburt'ta gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmada, Bayburt şivesi kullanması dikkat çekti. Erdoğan ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Bozkurtlarımla gelirim" açıklamasına cevap verdi.

Başbakan Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: Sayın Bahçeli, sen 3,5 yıllıksın, bu kadar. Duydum ki bir meydan okuma yapmış. Taksim'den 1000 bozkurtla Kasımpaşa'ya kadar kovalayacakmış beni. Allah Allah... Sayın Bahçeli, sen bozkurtlarla mı dolaşıyorsun? Ben demokrasi alanında mücadele ediyorum. Ben eşref-i mahluk olan insanla dolaşıyorum. Kovalamaca oynayacak bozkurtların varsa o olanlarda koşturmaya devam et. Bizim işimiz var. Biz fabrikalar kurmaya devam edeceğiz. Bakıyorsun bozkurtlarıyla kovalayacak. Ben meydandayım. Hodri meydan. Ben meydana yeni çıkmadım. Gençliğimden beri buradayım. Fikirlerimi açıklıyorum. Hayvanlarla insanları tehdit etmek kimseye yakışmaz."

Erdoğan YSK'deki şifre skandalı nedeniyle mağdur olan ve hakkını araya öğrencilere "illegal örgütler" nitelemesinde bulunduğu açıklamasında şunları söyledi: "MHP lideri istiyorsa gitsin Taksim'e illegal örgütlerle kolkola, diğerleri gibi yürüsün. Bunların sadece bildikleri tahrik ve kışkırtmadır. Ben sizlerden bu çirkin oyunu bozmanızı istiyorum."

Erdoğan BDP'nin Kürt sorununu kullandığını MHP'nin de asker cenazelerini istismar ettiğini söyledi.

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMASI

Başbakan Erdoğan, liseli öğrencilerin eylemlerini değerlendirirken, "2 bin kişi yürütüyorlar. Karşılarına 5-10 bin genci çıkartırız. Ama gerginlik istemiyoruz" demişti. Kırıkkale'de ilçeleri gezen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Erdoğan'ın bu sözlerine karşılık şu çağrıyı yapmıştı: "Sayın Erdoğan, on bin milisinle Taksim'e gel, ben de bin Bozkurtumla oraya geleyim. İnanıyorum ki Kasımpaşa'ya kadar ardına bakmadan kaçacaksın."  BirGün