Başlangıç dergisi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından gelecek dönemdeki süreci ve neler yapılması gerektiğini tartışmak amacıyla, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya ve Başlangıç Dergisi Editörü Ecehan Balta’nın katılımcı olarak yer aldığı forum düzenledi

Yoğurtçu Parkı’nda seçimler konuşuldu

Başlangıç Dergisi, cumhurbaşkanlık seçimlerinin ardından gelecek dönemdeki süreci ve neler yapılması gerektiğini tartışmak amacıyla, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya ve Başlangıç Dergisi Editörü Ecehan Balta’nın katılımcı olarak yer aldığı forum düzenledi. İstanbul Kadıköy'deki Yoğurtçu Parkı’nda yapılan foruma çok sayıda yurttaş da dinleyici olarak katıldı. Forumda ilk olarak söz alan Başlangıç Dergisi Editörü Ecehan Balta, HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın seçimlerde başarılı bir oy oranı yakaladığını söyledi.

'SİSTEMİN DIŞINDA YENİ BİR BAŞLANGIÇ'

Ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, seçimlerden sonra neler yapılması konusunda değerlendirmelerde bulunarak, "Yeni dönemde en temel sorun sistem içind  mi yoksa sistem dışında mı örgütleneceğiz sorusudur. Biz sistemin dışına çıkmak istiyorsak birlikte yeni bir başlangıç yapmalıyız. Bizim derdimiz sistemi restore etmek değil, biz demokratik bir cumhuriyeti inşa etmek istiyoruz.  O yüzden cumhurbaşkanlık seçimlerinde yeni bir ders çıkarmalıyız. Cumhurbaşkanlık seçimleri bize  ‘Solda umut var, solu birleştirin ve bu yolda yürüyün’ mesajı verdi. HDP ile solda bir umut aranıyor” diye konuştu.

TABLOYA İYİ BAKMAK LAZIM

Forumda son olarak ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya konuştu. Çetinkaya, bu yüzden seçim sürecinde CHP ve MHP’nin muhalefet yapamadığı yerde Selahattin Demirtaş’ın aldığı oy artışını ciddi bir şeklide değerlendirmek gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından forum, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

***

HDP’ye eleştiri

Çetinkaya konuşmasında HDP’ye eleştirilerde bulundu. “Kürt hareketi örgütlü bir harekettir. Bu hareketin Türkiye’ye dair, ‘Biz kendi sorunumuzu çözeceksek ülkenin diğer tarafını da demokratikleştirerek çözebiliriz’  dedi ve HDP kuruldu. Ancak, HDP’nin temel sorunlarından bir tanesi farklı toplumsal kesimleri bir araya getirse dahi, onlarla ilişkilenme bağlarının yetersiz olmasıdır. Ama, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde HDP bunu aşmak için çabaladı. Bu anlamda HDP’nin hedefledği yöne gittiğini görmek mümkün” dedi.