YÖK’e ve egemenlere karşı öğrencilerin dayanışması

HABER MERKEZİ

Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) kuruluşunun 40’ıncı yılı İstanbul ve Ankara’da protesto edildi. İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt Kampüsü’nün önünde buluşan gençlik örgütleri yaptıkları açıklamalarla 12 Eylül darbecileri tarafından 6 Kasım 1981’de kurulan YÖK’ün kapatılmasını talep etti.

"AKP’nin YÖK’üne teslim olmayacağız", "YÖK’e karşı özgürlük ve geleceğimiz için mücadeleye!", "Kayyumsuz, parasız, özerk, demokratik üniversite" dövizleri ile bir araya gelen öğrenciler, "YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek" sloganını haykırdı.


MÜCADELEYE DEVAM

Gençlik örgütleri adına ortak açıklama yapan Egecan Özgür, "Devlet politikalarıyla üniversiteyi dönüştürmenin aracı olan YÖK’ün işlevi sınırlandırılarak bugün doğrudan devlet emriyle üniversiteler tahakküm altına alınıyor. Bugün bu tahakküm doğrudan kayyum rektörlerle oluşturulmaya çalışılıyor. Tüm baskılara rağmen üniversitelerde okumaya, tartışmaya ve örgütlenmeye devam edeceğiz. Gençlik, YÖK’ü de egemenleri de üniversiteden kapı dışarı edene kadar mücadelesine devam edecek. YÖK, üniversitelileri teslim alamayacak" dedi.

BAŞKENTTE GÖZALTI

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü önünde YÖK’ü protesto etmek için bir araya gelen öğrencilere ise polis müdahale etti. Öğrencilerden 11’i gözaltına alındı. Polis, eylemi izlemek isteyen gazetecilerin görüntü almasına da engel oldu. Gözaltına alınan öğrencilerden 3’ü daha sonra serbest bırakıldı.