İktidara göre Türkiye refah ve mutluluk ülkesi. Tüm dünya Türkiye’yi ve AKP’nin başarılarını kıskanıyor. Tozpembe bir hayat kurup yaşayıp gidiyorlar. Yurttaşın haykırışına sağır, talebine kör kalan AKP hangi sorun ortaya çıksa inkâr ediyor. Kabul etmek zorunda kaldığında ise suçu başkasına atıyor.

‘Yok’lar ülkesi

POLİTİKA SERVİSİ

Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nın diğer bileşenlerine göre ülkede hiçbir ciddi sorun yok. Halkı refah içinde mutlu mesut yaşarken Türkiye uluslararası arenada en güçlü dönemini yaşıyor. Karşılarında yakınan biri çıktığında ise “nankörlük ve hainlikle” suçlanıyor.

BÖYLE BİR İKTİDAR TARİHTE GÖRÜLMEDİ

Pahalılık yok: İktidara göre gıda enflasyonunun nedeni esnaf ve aracılar. Erdoğan, “Bütün bu esnaflarıma da sesleniyoruz siz bu süreci eğer böyle devam ettirecek olursanız, çok ağır cezalar sizleri bulabilir” diyerek alenen tehdit etti. Ardından göstermelik market teftişleri geldi. Fiyatlar etikette aynı kalırken, yurttaşın alım gücü sürekli azaldı.

Konut sorunu yok: Yüzde 100’lere varan kiralık konut zamlarının da suçlusu iktidar değil. Bunun da nedeni ev sahipleri. Yine Erdoğan’ın sözlerinden iktidarın meseleye nasıl baktığına bakalım: “Böyle bir zulüm, böyle bir suiistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım, bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz.”

İşsizlik yok: Bırakın işsizliğin artmasını Türkiye’de her gün yeni iş alanları açılıyor ve işsizlik son buluyor. Erdoğan bir hafta önce yaptığı bir değerlendirmede “Sadece iki ayda mevsim etkisinden arındırılmış istihdamımız yaklaşık yarım milyon arttı. İnşallah üçüncü çeyreği her kesimi memnun eden bir büyüme oranıyla kapatacağız” diyerek müjdeyi verdi. Gerçi birkaç gün içinde TÜİK rakamları Erdoğan’ı yalanlasa da AKP cenahı aynı cümleleri kurmaya devam ediyor.

Yurt sorunu yok: Üniversiteyi kazanan öğrenciler için ucuz ve sağlıklı barınma neredeyse hayal oldu. Konut kiralarının ve özel yurtların fiyatları aldı başını gitti. Geriye kalan kamu yurtları ise yetersi kaldı. Bakan Kasapoğlu’na göre bu da yalan. Yani yurt sorunu yok. Kasapoğlu, “Öğrenci yurtları en rekabetçi otel zincirleriyle rekabet eder durumda. Milletimizi kandırmaya çalışıyorlar” diyerek yurt sorunu olmadığını savundu.

Kürt sorunu yok: Kırk yıldır devam eden çatışmalar ve ölümlere rağmen Devlet Bahçeli ve Erdoğan’a göre Kürt sorunu yok. Bahçeli, Türkiye’de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Var diyen, olduğunu ısrarla dayatıp iddia eden kim varsa kalbi Türk milletiyle bir atmayan namertlerdir” diyerek noktayı koydu. Erdoğan ise daha önce benzer bir cümle kurmuştu: “Kürt sorunu yok, Kürt kardeşlerimizin sorunu var.”

Aşıda sorun yok: Pandemi döneminin en yüksek ölüm oranları yaşanıyor. Her gün 30 bine yakın vaka ve 250’nin üzerinde ölümle karşılaşıyoruz. Korunmayı sağlan iki doz aşıda hala toplumun yarısı aşılamadı. Sağlık Bakanı Koca’ya göre her şey yolunda gidiyor. Türkiye haritasını bir maviye bir turuncuya çeviriyor. Ama sorunu yok sayan turkuaz mesajlar atmaya devam ediyor.

Kapatılan okul yok: Çiçeği burnunda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 200’e yakın okulda ikili eğitime geçildiğini belirterek, şu ana kadar Covid-19 vakalarından dolayı tüm sınıfları kapatılan hiçbir okulun bulunmadığını söyledi. Bu açıklamanın üzerinden birkaç saat geçmeden pandemi nedeniyle kapatılan bir okulun haberi geldi.

ASLINDA HÜKÜMETİN KENDİSİ ORTADA YOK

Tüm toplumun gözü önünde yaşanan, her bir bireyin iliklerine kadar hissettikleri sorunlar iktidar için YOK hükmünde. Sorunun birinci derecede muhatabı olan hükümet ortada yok. Her gün televizyona çıkıp ezberlenmiş cümleleri tekrar ediyorlar. Ezberleme yetisini yitirenlerde cam ekrandan okuyor. AKP elitlerinin dünyasının aktörleri kendi hayatlarından başkasını göremeyecek kadar körleşmiş durumda.