Farklı üniversitelerden toplam 14 taciz iddiasının görüşüldüğü YÖK Yüksek Disiplin Kurulu toplantısı sona erdi. Kurul, kadın öğrencileri taciz ettiği iddia edilen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) görevli akademisyenin kamu görevinden çıkarılmasını teklif etti

YÖK, MAKÜ’deki cinsel taciz dosyasını karara bağladı


BirGün/Ankara

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde görevli öğretim görevlisinin kadın öğrencileri taciz ettiği iddiası ile ilgili başlattığı disiplin soruşturmasını tamamladı.

Kadın öğrencileri taciz ettiği öne sürülen akademisyen hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, akademisyenin sözlü savunması alındı. YÖK yetkililerinden edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde toplanan YÖK Disiplin Kurulu üyeleri, kadın öğrencileri taciz ettiği ve cinsel saldırı girişiminde bulunduğu iddia edilen öğretim görevlisine ilişkin “Kamu görevinden çıkarma” teklifini uygun buldu.

14 TACİZ DOSYASI GÖRÜŞÜLDÜ

Bugün gerçekleştirilen YÖK Yüksek Disiplin Kurulu toplantısında, aralarında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden iletilen taciz dosyasının da yer aldığı farklı üniversitelerden toplam 14 taciz iddiası görüşüldü.

NE OLMUŞTU?

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) görevli öğretim üyesinin, kadın öğrencilere taciz ve cinsel saldırı girişiminde bulunduğu iddiaları gündeme gelmişti. Öğrenci olduğunu söyleyen bir kadın kullanıcının Twitter'daki hesabından "Arkadaşlar bir konudan bahsedeceğim. Uzun zamandır bu psikolojinin yarattığı hisle yaşayamıyorum. Mehmet Akif Üniversitesi'ndeki öğretim üyelerinden 2 kişi, ben de dahil çoğu kadın öğrenciye taciz ve tecavüz girişiminde bulunmuştur" ifadelerinin yer aldığı paylaşımlar kısa sürede yayılmıştı.

İddialar üzerine MAKÜ Rektörlüğü'nden yazılı açıklama olayla ilgili disiplin soruşturması açıldığı, bahsi geçen öğretim görevlisinin 'kamu görevinden çıkarılma' cezası verilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na (YÖK) bildirildiği ve savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmişti.