YÖK'te başkan vekilleri  Prof. Dr. Rahmi Er ve Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu istifa etti. İstifa edenlerin yerine Prof. Dr. Halim Haldun Göktaş ve Prof. Dr. Cevahir Uzkurt getirildi.

YÖK’te deprem bitmiyor: Başkanvekilleri de değişti

Yükseköğretim Kurulu’ndaki (YÖK) art arda gelen istifalar devam ediyor. Son olarak başkan vekilleri Prof. Dr. Rahmi Er ve Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu da istifa etti. İstifa eden isimlerin yerineyse 3 Haziran tarihinde YÖK üyeliğine atanan Prof. Dr. Halim Haldun Göktaş ve Prof. Dr. Cevahir Uzkurt getirildi.

Uzkurt, 2012-2015 yılları arasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştü. Uzkurt, 2015-2018 yılları arasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

Göktaş ise Ankara Bilim Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

YÖK’teki deprem ilk olarak üyelere istifa baskısıyla gündeme gelmişti. Daha sonra 3 Haziran’da 6 üye Erdoğan’ın kararıyla görevden alınmış, yerlerine 5 yeni üye atanmıştı. Daha sonra ise Prof. Dr. Fatih Kasırga ve Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun da istifa ettiği ortaya çıkmıştı. YÖK kaynakları BirGün’e yaptığı açıklamada yaşanan krizin eski başkan Yekta Saraç’ın Kurul’dan elini çekmemesi nedeniyle olduğunu söylemişti.