Yoksulluğun sebebi AKP

HABER MERKEZİ

Partisinin Gebze’de düzenlediği mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bu ülkenin yoksullaşmasının sebebi hırsızlıktır, talandır, AKP hükümetinin anlayışıdır. Bu ülkeyi yönetenlerin halkın cebinden, sofrasından çaldıklarını biliyoruz” dedi.

HDP Kocaeli İl Örgütü, “Biz değiştireceğiz derhal istifa” sloganıyla Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Mevlana Kapalı Pazar Alanı’nda miting gerçekleştirdi. Kocaeli’nin en fazla vergi ödeyen kentlerden birisi olduğunu dile getiren HDP Eş Genel Başkanı Buldan, mitingde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Vergilerinizi ödüyorsunuz ama o vergiler bu kente geri dönmüyor sarayda bloke ediliyor. Çünkü bu halkın vergileriyle kendilerine rant kapıları sağlıyorlar. 3’lü 5’li maaşlar alan bürokratlar yaratıyorlar. Burada üreticiye, çiftçiye hiçbir yatırım yapılmazken, yandaşlarını ve akrabalarına kamuya dolduruyorlar. Gençler üniversiteler okuyor ama iş bulamıyor çünkü AKP kendi yandaşlarını sınavlara sokmadan kamuya dolduruyor. Bu haksızlığı, kadınlara ve gençlere, işçilere, esnafa yapılan haksızlığı elbette ki hem hukuk önünde hem de seçimlerde sandıkta başında sormazsak namerdiz, namerdiz, namerdiz arkadaşlar."

Erken seçim çağrılarını yenileyen Buldan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne yaparsanız yapın ne edersiniz edin, biz sandıklarımıza sahip çıkacağız. Şimdiden bunun çalışmasını yapıyoruz, tek bir oyumuzu bile size kaptırmayacağız bunun için şimdiden buna yönelik hazırlıklarımız devam ediyor. Bir çağrı da şimdiye kadar AKP’ye oy veren seçmenlere yapmak istiyorum. Şimdiye kadar AKP’yi iktidarda tuttunuz AKP’nin bütün zulümlerine sizler de tanık oldunuz, AKP’ye oy veren vicdanlı seçmenlere sesleniyoruz. Elinizi tamamıyla yüreğinizin üzerine koyma zamanı gelmiştir. Artık AKP’ye tek bir oy vermemeniz gerekiyor, çünkü ülkeyi soyup soğana çevirdiler. Ülkenin bütün kaynaklarını kendileri için kullandılar. AKP’li seçmen de görüyor. Biz erken seçim çağrımızı yaparken, TBMM’ye ortak bir önerge ile gitmeyi düşünüyoruz. Bu önerge bütün muhalefetin ortak önergesi olacak.”