Antalya’da Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kalan 16 yaşındaki çocuğun silahla vurulması ile ilgili gözaltına alınan kişi ifadesinde anlık öfkeyle R.A'ya vurduğunu söyledi

Yol kenarında ağır yaralı bulunan çocuğu vuran zanlı yakalandı: Anlık öfkeyle yaptım

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 16 yaşındaki R.A.'yı silahla vurarak, ağır yaraladığı iddiasıyla yakalanan H.İ.S.'nin (20) jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

H.İ.S., sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. H.İ.S. adliyeye getirilirken annesi, "Kendini yaktın" diye bağırdı.

Olay sırasında H.İ.S.'nin yanında, otomobilde 1'i kadın 2 kişi daha olduğu, jandarma ekiplerince gözaltına alınan bu kişilerin, işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi. H.İ.S.'nin, ilk ifadesinde, anlık öfkeyle R.A.'yı vurduğunu ve kendisini kimsenin yönlendirmediğini söylediği öğrenildi.

KIZIN BABASI: EN AĞIR CEZA VERİLSİN

R.A.'nın babası Muharrem A. ise H.İ.S.'nin, kızını öldürmeye teşebbüs ettiğini söyleyerek, "Kızım hayat doluydu, neşeliydi. Bu cani, kızımı öldürmeye teşebbüs etti. En ağır cezanın verilmesini istiyorum. Kızımın hayati tehlikesi devam ediyor. Antalya'da ameliyat olacak. Ben de Antalya'ya gidiyorum" dedi.

ANTALYA KADIN PLATFORMU: HESAP SORUYORUZ!

Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Kadın Platformu eylem çağrısında bulundu.

Platform tarafından yapılan açıklamada, "Devlet koruması altındaki bir çocuk vahşice vuruldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü önünde hesap sormak için buluşuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Antalya Kadın Platformu tarafından yapılan eylem, 18 Aralık Çarşamba günü saat 13.00-14.00 arasında Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü önünde gerçekleştirilecek.

NE OLMUŞTU?

Antalya'da 16 yaşında bir kız çocuğu yol kenarında başından ve karnından silahla vurulmuş halde bulunmuştu.

Hastaneye kaldırılan çocuğun Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kaldığı tespit edilmişti.

cukurda-defineci-avi-540867-1.