Mersin’de kültür-sanat faaliyetleri düzenlemek amacıyla çalışmalarına başlanan YOL Kültür Sanat Cafe açıldı

YOL Kültür Mersin’de açıldı

ÇAĞDAŞ OĞUL ARI/ADANA

Mersin’de kültür-sanat faaliyetleri düzenlemek amacıyla kuruluş çalışmalarına başlanan YOL Kültür Sanat Cafe, bugün düzenlenen etkinlikle açıldı.

Açılış etkinliğine kentin önde gelen pek çok kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. YOL Kültür adına açılış konuşmasını yapan Duygu Kıskanç Dağdeviren, “Yola çıktığımız, bir adım daha attığımız bu özel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımıza teşekkür ederiz” diyerek sözlerine başladı.

YOL Kültür’ün neden ve kimin tarafından kurulduğunu, neyi amaçladığını açıklayan Dağdeviren, kentte sosyal ihtiyaçları karşılamak üzere var olan kurumların çok kısıtlı olduğunu, bu ihtiyacı karşılamak üzere bu fikri hayata geçirdiklerini anlattı.

Dağdeviren’in konuşmasının ardından gerçekleşen açılış kokteyli gün boyu devam etti.

Açılış konuşmasının tam metni şöyle;

Yola çıktığımız, bir adım daha attığımız bu özel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımıza ve konuklarımıza teşekkür ederiz. Dayanışmanın yerini rekabet ve bireyciliğin aldığı bugün, onlarca belki de yüzlerce kişiyle birlikte büyük bir dayanışma örneği sergileyip yola çıkmayı başardık.

Bize en çok sorulan sorulardan biri burayı neden açtığımız. YOL Kültür kentimizde ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz bazı noktalara temas etmek için ortaklaştığımız bir fikrin ürünüdür. Sosyal olarak yaşanan yetersizlik, sohbet edilebilecek yerlerin kısıtlılığından böyle bir ihtiyaç duyduk. Müzik ve sanatın nitelikli öğretimine katkıda bulunmak için ihtiyaç duyduk. Müzik atölyemizde pek çok enstrüman eğitiminin yanı sıra özel yetenek ve konservatuar öğrencilerinin de hazırlıklarını tamamlayabileceği bir kültür merkezi kurguladık.

Aslında üzerinde çok durduğumuz noktalardan biri de YOL Kültür’ün sadece bir kafe işlevinde olmaması. Bu sebeple burada sık sık kültür sanat etkinlikleri, imza günleri, söyleşiler, dinletiler yaparak burayı ismen değil cismen bir kültür merkezi haline getireceğiz.

Yaşar Kemal’in bir sözü vardır. Der ki “İnsanoğlu umutsuzluktan, umut yaratandır.” Bizler de bu umudun ışığı ile yola çıkıyoruz. YOL’umuz açık olsun.