Yonca Evcimik, TBMM Genel Kurulu'nda dün sabah kabul edilen sosyal medyaya ilişkin düzenlemeler içeren kanuna tepki gösterdi. Evcimik, "Senelerdir yeni yasalar bekliyoruz, kadın için hayvanlar için…” diye yazdı.

Yonca Evcimik'ten sosyal medyaya sansür yasasına tepki

Şarkıcı Yonca Evcimik, sosyal medya hesabından dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Mecliste tatil öncesi gündeme getirilen ve saatler içerisinde yürürlülüğe sokulan sosyal medya yasası hakkında paylaşımda bulunan Evcimik, yasanın çıkış hızını eleştirdi.

Kadıan yönelik şiddet eylemleri karşısında yasaların yetersiz kaldığını söyleyen ve uzun yıllardır hayvanlara uygulanan şiddet konusunda caydırıcı cezalar çıkarılmasını bekleyenlerin sesi olan Yonca Evcimik, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Sosyal medya yasası çıkmış! Ne çabuk… Senelerdir yeni yasalar bekliyoruz, kadın için hayvanlar için…”

yonca-evcimik-ten-sosyal-medyaya-sansur-yasasina-tepki-762703-1.

İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Kanunla, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'a "sosyal ağ sağlayıcı" şeklinde yeni bir tanımlama getiriliyor.

Bu kapsamda kullanıcıların internet ortamında sosyal etkileşim amacıyla metin, görüntü, ses, konum gibi içerikleri oluşturmalarına, görüntülemelerine veya paylaşmalarına imkan sağlayan gerçek veya tüzel kişiler, sosyal ağ sağlayıcı olarak tanımlanacak.