Yöneticiler kurtarıldı, fatura sağlıkçılara kesildi

Mustafa M. Bildircin


Eskişehir Hacı Süleyman Çakır Huzurevi’nde dokuzu yaşlı, biri kurum personeli toplam 10 kişinin Covid-19 nedeniyle ölümüne ilişkin yürütülen idari soruşturmada bir hemşire ve bir sağlık personelinin yargılanmasına karar verildi. Aralarında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler eski il Müdürü ile Huzurevi Müdür Vekilinin de bulunduğu yöneticilerden hiçbiri ise huzurevindeki ölümlerden sorumlu tutulmadı.

Karara tepki gösteren CHP Milletvekili Utku Çakırözer, “Bize göre 20’den fazla yaşlımızın, devletin kendi rakamlarıyla ise dokuz yaşlı ve bir huzurevi personelinin öldüğü bu süreçte yöneticilerin vahim ihmal ve suçları aklanmak isteniyor” dedi.

'ÖLÜMLERİN GERÇEK SORUMLULARI DERHAL BULUNSUN'

Eskişehir Hacı Süleyman Çakır Huzurevi’nde sadece nisan ayında 47 yaşlı ve 28 personel olmak üzere toplam 75 kişinin bir hafta içinde Covid-19’a yakalandı. Yaşlıların 21’i ile bir huzurevi personeli yaşamını yitirdi. CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer ve Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren huzurevi personeli Sadık Kaya’nın kızı Merve Erdoğan, yürütülen idari soruşturmanın sonuçlarını Eskişehir Adliyesi önünde düzenledikleri basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaştı.

Çakırözer, ölümlere ilişkin ihmal ve sorumluluğun bir hemşire ve bir sağlık personeline yıkıldığını söylerken, Merve Kaya Erdoğan, “Bu sonuç içimize sinmiyor. Ölümlerin gerçek sorumluları derhal bulunsun” ifadelerini kullandı.