Yönetmen Cansu Boğuşlu: Sinema sektörü erkek egosundan kurtulmalı

Gizem ERTÜRK

Cansu Boğuşlu'nun yazıp yönettiği, başrollerini Cansel Elçin, Özlem Conker ve çocuk oyuncu Lavinya Ünlüer’ün paylaştığı kısa film Bulutlardan Aşağı, Kapadokya'nın büyülü atmosferinde bir baba-kızın yolculuğunu konu ediniyor.

Boğuslu, “Sinema erkek egosunun gölgesinde kalmayı hak etmeyen bir sektör bu ama meslektaşlarım sayesinde bunlar aşacağız” dedi.

Bulutlardan Aşağı’nın yolculuğunu anlatan Boğuşlu, filmin çocukluk anılarından ortaya çıktığını söyledi: “Diğer kısa filmlerimden farklı olarak çok gerçek ve yalın bir hikâye kurup onu kendi tarzımda çekmeyi istedim. Çocukluğumdan babam ile bir anımın benim hatırladığım hali ile gerçek halinin çok farklı olduğunu fark edince bu bana çok sinematografik geldi. Bir kız çocuğunun dünyayı algılayışı ile bir kadının bakışının farkını yargılamadan anlatmak istedim.”

Boğuşlu, görüntü yönetmenliğini yaptığı uzun metrajlı film ‘Birlikte Öleceğiz’e de değindi. Filmde, dört mevsim İstanbul'un resmedildiğini dile getiren Boğuşlu İstanbul Film Festivali olduğunu kaydetti:

“Bulutlardan Aşağı uzun versiyonu için çalışmalara başladık. Birlikte Öleceğiz’in de artık seyirciyle buluşacağını düşünmek de beni çok heyecanlandırıyor.”