Amerikalı yönetmen Oliver Stone, ülkesini 'kötülük imparatorluğu' olarak nitelendirdi

Yönetmen Oliver Stone: ABD, kötülük imparatorluğu haline geldi

Oscar ödüllü Amerikalı yönetmen Oliver Stone, Russia Today (RT) kanalına verdiği röportajda ülkesinin faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Stone, "Üzülerek söylemem gerekiyor ki -çünkü ülkemi seviyorum- kötülük imparatorluğu haline geldik. Sıradan insanlar için, reform isteyenler için, bir şeyleri değiştirmek isteyenler için kötülüğün gücü olduk. İnsanlar için... İnsanlar için! Sıradan insanlar için! Bunun hiçbir işe yaramayacağını biliyorum" ifadelerini kullandı.

Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre Stone, Hollywood yapımcılarının kendisini ana akım savaş yanlısı anlatıyı terk ettikten sonra 'ekonomik sansüre' tabi tuttuğu belirtti. Stone, şunları söyledi:

"Hollywood, 2001'den bu yana çok değişti. Daha çok sansür uygulanmaya başladı. Ordu, CIA gibi kurumların tasvirleri daha öncelikli. Bütçeleri düşürebilirsiniz... Diyelim ki Amerikan ordusunu eleştiren, Irak savaşı hikayesi veya İran'da son zamanlarda yaşanan bir korku hikayesi alarak bir film yapmak istiyorsunuz. Bu tür hikayeleri işliyorsanız, hayata geçmeyecek demektir."

"Şu an sansür yalnızca Amerikan film endüstrisini etkileyen bir şey değil" diye ekleyen Stone, "Amerikan medyasını okuyabilirim ama hepsi aynı şeyleri söylüyor. İran ve Çin'den haber almıyorsunuz, (Kuzey) Kore'den haber almıyorsunuz, Venezuela'dan haber almıyorsunuz, onların görüşlerinden haberdar değilsiniz" ifadelerini kullandı.

Stone,"ABD'de partiler yok, küçük partiler dışında 'Neden savaşlara giriyouz?' diyebilecek demokratik bir ses yok" diye konuştu.