YouTube Türkiye için 2018’in en popüler videoları belli oldu

YouTube, 2018'in en çok izlenen videolar listesini açıkladı. 2018 yılında Türkiye’de YouTube'a damgasını vuran videolar, Genel İçerik ve Müzik olarak iki grupta hazırlanan listelerde 'YouTube Rewind' başlığı altında toplandı.

Türkiye’de, genel kategoride Dans Eden Yeşil Uzaylı ilk sıraya yerleşirken, müzik kategorisinde ise 2018 yılının en popüler videoları arasında Aleyna Tilki - Yalnız Çiçek zirvede yer aldı.

Listenin geri kalanında ise dizilerin varlığı göze çarpıyor. “Sen Anlat Karadeniz” dizisinin ilk bölümü, “Söz” dizisinin 50. bölümü, “Çukur” dizisinin 2. sezonu için hazırlanan 2. tanıtım videosu, YouTube’da en çok izlenen videolar arasına girdi.

Müzik kategorisine geçildiğinde ise Aleyna Tilki ve Emrah Karaduman‘ın iki videoyla en çok izlenenler arasına girdiği görülüyor. İkilinin “Yıldızlı Şarkılar” albümü için kaydettiği “Yalnız Çiçek” ve Emrah Karaduman’ın “BombarDuman” albümünde yer alan “Dipsiz Kuyum” şarkılarına çektiği klipler, YouTube’da yüksek izleme sayılarına ulaştı. Mabel Matiz‘in “Öyle Kolaysa“, İdo Tatlıses‘in “Sen“, Veysel Mutlu‘nun “Vay Delikanlı Gönlüm” ve Feride Hilal Akın ile Hakan Tunçbilek‘in “Gizli Aşk” klipleri de Türkiye’deki YouTube kullanıcılarından büyük ilgi gördü.