YSK Başkanı Akkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri YSK'nın elinde yok" açıklamasıyla ilgili "Kastının ne olduğunu doğrusu anlayamadım" ifadesini kullandı.

YSK Başkanı Akkaya: Kılıçdaroğlu'nun o sözleriyle ilgili tahminim var

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Akkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) elinde de yok. Her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri biliyoruz" şeklindeki ifadesini yorumladı.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e konuşan Akkaya, seçime katılma hakkı elde edecek partilerden hiçbir şey saklanmadığını, dünyada en güvenilir seçim yapılan ülkeler arasında Türkiye'nin ön sıralarda yer aldığını söyledi.

'O SÖZLERLE İLGİLİ TAHMİNİM VAR'

Akkaya, "CHP Genel Başkanının 'Bizdeki bilgiler YSK'nın elinde yok' sözlerini ne amaçlı söylediğini, kastının ne olduğunu doğrusu anlayamadım. O sözlerle ilgili tahminim var ancak yorum yapmak istemiyorum” dedi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizdeki seçmen bilgisi YSK’nin elinde yok, her seçmeni biliyoruz” demişti. CHP Genel Başkanı, “Doğum yerlerine de bakıyoruz. Kimlere vatandaşlık verildiğini oradan çıkarabiliyoruz. Kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok” diye konuşmuştu.