Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Maltepe ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı. Kalan 160 sandığın sayımı devam edecek. YSK, Maltepe 1’inci ve 2’nci ilçe seçim kurullarının, bugüne kadar terminallerde yapılan tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararına CHP’nin yaptığı itirazı bugün görüştü ve İlçe Seçim Kurulları’nın kararını “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle bozdu. CHP’li Barış […]

YSK kararı: Maltepe’de sadece kalan sandıklar sayılacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Maltepe ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı. Kalan 160 sandığın sayımı devam edecek.

YSK, Maltepe 1’inci ve 2’nci ilçe seçim kurullarının, bugüne kadar terminallerde yapılan tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararına CHP’nin yaptığı itirazı bugün görüştü ve İlçe Seçim Kurulları’nın kararını “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle bozdu.

CHP’li Barış Yarkadaş, konuya ilişkin twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

“Ve YSK pazar günü verdiği kararın arkasında durdu. Maltepe’de şu ana kadar sayılan sandıkların geçerli sayılmasına karar verdi. Maltepe İlçe Seçim Kurulu’na Sayım Kurulu oluşturma yetkisi de verildi. Bu,sayılmamış 160 sandık kaldığı anlamına geliyor. Tüm sayımlar salı öğlen biter”

Ayrıntılar geliyor…