Yeşil Sol Parti İzmir’de düzenlendiği basın toplantısında yurttaşlara sandığa gitme çağrısında bulundu. YSP Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, 28 Mayıs’ta kimin istemediğinin gösterileceğini söylerken, HDP MYK Üyesi Samet Mengüç, “Bu tarihi fırsatı kaçırmamak için herkes sandığa gitmeli” dedi.

YSP'den 'ikinci tur' çağrısı: Herkes sandığa gitmeli

BİRGÜN EGE

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSP) İzmir İl Örgütü, basın toplantısı düzenledi. 14 Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda 28 Mayıs için de halka sandığa gitme çağrısı yapıldı. 

YSP İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, “Kadınların sorunlarına ilişkin çalışmamız seçim endeksli değil. Genel bir kadın mücadelesi hattı içindeyiz. AKP’nin özellikle İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıyoruz dediği, sarayın bunun kampanyasını yürüttüğü bir dönemde kadınlar olarak çok geniş bir zemine ulaştık. Maalesef, ‘öldürülmek istemiyorum’ diyen kadınların, çocuk istismarına ‘evet’ diyen ittifaka karşı olan kadınların birbirini bulması bu ülkede çok kolay olmuyor. Bu nedenle daha geniş bir mücadele hedefimiz var. Emek ve Özgürlük İttifakı da temelde bir mücadele ittifakıdır” dedi.

YSP Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren ise, “14 Mayıs sürecinde Yeşil Sol Parti ile seçimlere girmeye karar verdiğimiz andan itibaren kampanyamızın başarıya ulaşmaması için AKP; devlet, asker, polis, valiler eliyle her türlü engeli çıkarmaya çalıştı. Seçim ve sandık güvenliğini korumakla görevli arkadaşlarımıza çok sayıda operasyon yapıldı. Sahada çalışan yüzlerce arkadaşımıza operasyonlar yapılıyor. Bu arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu seçim günü müşahit olacak arkadaşlar. Bu operasyonların yapılıyor oluşa sandığa bir darbedir. 14 Mayıs’ta arzuladığımız sonucu elde edemedik ama Kürt halkı kimi istemediğine karar verdi, Erdoğan’ı istemediğini açıkça ortaya koydu, faşizme geçit vermeyeceğini çok açık bir şekilde ortaya koydu. Devletin tüm olanaklarına rağmen, bu seçime müdahale eden AKP- MHP, Erdoğan başarılı olamadı. Kürt halkı 28 Mayıs’ta da kimi istemediğini yine çok açık bir şekilde ortaya koyacak” ifadelerini kullandı.

"BU REJİM GİTMEDEN DEMOKRASİ GELMEZ"

HDP MYK Üyesi Samet Mengüç de şöyle konuştu: “İki temel sorun var; Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt halkının yüzyıllık haklarının verilmesi ve özgürleşmesi… Bu ülke demokratikleşememişse Kürt halkının özgürleşememesinden kaynaklı… Biz demokratikleşmenin önünü açacak bir yolu açıyoruz. Muhalefetle de diğer partilerle yapılmış özel bir pazarlık ya da görüşme yoktur. Şu an yüzde 55 potansiyel Erdoğan’ın gitmesi yönünde… Sorun bu yüzde 55’in nasıl konsolide edileceği... Bu tarihi fırsatı kaçırmamak için herkes sandığa gitmeli. Tek adam rejiminin mutlaka kalkması lazım. Bu rejimi götürmeden Türkiye’ye demokrasiyi getiremezsiniz.”