Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğrenci olmadıkları öğrenilen faşist bir grup, derste paylaştığı görüşleri nedeniyle 'dini değerlere hakaret' suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi ve BirGün yazarı Uğur Kutay'ı hedef aldı. Camiye namaza gelen grup, okul içinde tebrik getirerek yürüyüş gerçekleştirdi. Yaşanan olayın ardından Sosyalist Güç Birliği eylemine çağrı yapan gençlik örgütleri ise "Tarikatlar ve cemaatler YTÜ'den defolsun!" dedi.

YTÜ'de faşist bir grup tekbir getirerek yazarımız Uğur Kutay'ı hedef aldı!

Haber Merkezi

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) öğrenci olmadıkları öğrenilen faşist bir grup, gericiler ile iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteler tarafından hedef gösterilen ve 'Senaryo Yazımı' dersinde paylaştığı görüşler nedeniyle 'dini değerlere hakaret' suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan YTÜ öğretim üyesi ve BirGün yazarı Uğur Kutay'ı hedef aldı.

Camiye namaza geldikleri belirtilen grup, okul içinde tekbir getirerek yürüyüş gerçekleştirdi.

GENÇLİK ÖRGÜTLERİNDEN SOSYALİST GÜÇ BİRLİĞİ EYLEMİNE ÇAĞRI : TARİKATLAR VE CEMAATLER YTÜ'DEN DEFOLSUN

Yaşanan olayın ardından ortak bir açıklama yayınlayan SOL Genç, FKF, TKP ve TKH Kutay'ın günlerdir ülke gündemine oturan ismailağa tarikatındaki çocuk istismarı vakasına karşı sözlerinden dolayı hakkında soruşturma açıldığını hatırlatarak "Çocuk istismarını meşrulaştıran, çocuklara tecavüz eden, kadınların ve gençlerin geleceğini çalan bu gerici yapılanmalar bugün hocamızı hedef gösteriyor. Gericilerin bu gücü nereden aldığı ortadadır" dedi.

"Çocuk istismarını meşrulaştıran, çocuklara tecavüz eden, kadınların ve gençlerin geleceğini çalan bu gerici yapılanmalar bugün hocamızı hedef gösteriyor. Gericilerin bu gücü nereden aldığı ortadadır. Ülkemiz AKP tarafından 21 yıldır tarikat ve cemaatlerin eline terk edilmiştir" denilen açıklamada, YTÜ Rektörlüğüne "Bu gerici grupları okula hangi gerekçeyle aldınız, Tekbirler eşliğinde kampüste yürünmesine neden müsaade ettiniz? soruları yöneltildi.

Sosyalist Güç Birliği’nin düzenleyeceği 'Tarikat Cemaat Kapatılacak Laiklik Kazanılacak' eylemine çağrı yapan gençlik ögütleri, "Cemaatlerinizde, tarikatlarınızda yaşananları gündem değiştirme çabalarınız boşadır. Tarikat ve cemaatler, ülkemizin üzerine çöreklenmiş gerici yapıları memleketimizden mücadelemizle temizleyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Açıklamada, "Laiklikten, bilimden, özgür bir memleketten yana bütün sıra arkadaşlarımıza gericiliğe geçit yok demek için, özgür ve eşit bir memleket için Sosyalist Güç Birliği’nin düzenlediği 'Tarikat Cemaat Kapatılacak Laiklik Kazanılacak' eyleminde buluşmak için 15.00'da Kadıköy Beşiktaş İskelesi'ne çağırıyoruz" denildi.

NE OLMUŞTU?

YTÜ öğretim görevlisi ve BirGün yazarı Uğur Kutay, 5 Aralık Pazartesi günü "Senaryo Yazımı" dersi sırasında görüşlerini paylaşmış, şikayet edilen Kutay hakkında üniversite yönetimi tarafından ‘dini değerlere hakaret’ suçlumasıyla soruşturma açılmıştı.

Soruşturma kapsamında Kutay’ın derslerine ara verilmiş YTÜ öğrencileri, Kutay’ın tarihi alıntılar yaparak ders anlattığını belirterek, "O sırada ve ‘anlatının’ tamamını dinlememiş bir öğrenci söylenenleri hakaret ve Kutay’ın şahsi fikirleriymiş gibi yansıttı" ifadelerini kullanmıştı.

YTÜ'nün 3 bölümünün öğrencilerinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Geçtiğimiz günlerde aldığımız maille Dr. Uğur Kutay hocamıza soruşturma açıldığını ve derslerini veremediğini öğrendik.

Çarpıtılmış ifadelerle açılmış soruşturmanın ardından hocamız sosyal medyadan hedef gösterilmiş ve hocamıza dair linç kampanyası başlatılmaya çalışılmıştır.

Elbette Saray Rejimi ile yönetilen ülkemizde akademisyen avına çıkıldığını biliyoruz, görüyoruz. 800 gündür direnen Boğaziçi'li akademisyenler ve ODTÜ'lü akademisyenler 2 hafta önce yayınlanan sürgün yasası ile okullarından uzaklaştırılmaya, atılmaya çalışılıyor.

Akademinin içi boşaltılmaya çalışılıyor, yandaşlar dolduruluyor.

'Çocuk yaşta evliliği" hak gören Bedri Gencer, 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' görselini gördüğü için öğrencisini dersten atan Nurullah Arvas hala bu okulda ders verebiliyorken ve hiçbir soruşturma açılmazken; biz öğrencilerin her zaman yanında olan Uğur hocamıza çarpıtılmış ifadelerle açılan soruşturmayı kabul etmiyoruz. Takipçisi olacağız. Tüm sıra arkadaşlarımızı da sürecin takipçisi olmaya, ses çıkarmaya çağırıyoruz.

Hocamızın yanındayız.
Hocalarımıza dokunamazsınız!"