YTÜ'de Nurullah Arvas isimli akademisyen, profil resminde 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' görseli olan öğrenciyi "Bu şekilde dersime giremezsin" diyerek dersten attı.

YTÜ'de profilinde 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' yazan öğrenci online dersten atıldı

BİRGÜN KADIN

İktidarın ve gericilerin hedefinde olan İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararının ardından kadınlar, her alanda isyanını sürdürürken, gericilerin İstanbul Sözleşmesi'ne karşı saldırıları da artarak devam ediyor.

Bugün Yıldız Teknik Üniversitesi'de (YTÜ) Türk Dili ve Edebiyatı dersinde profil resminde 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' görseli olan öğrenci dersten atıldı.

Sistemsel bir hata olduğunu düşünerek derse tekrar giren öğrenci, akademisyen Nurullah Arvas'ın "Bu şekilde dersime giremezsin, sen yaşatır dersin başkası yaşatmaz der" sözlerinin ardından tekrar dersten atıldı.

Yıldız Dayanışması'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

Nurullah Arvas, YTÜ'den bir arkadaşımızı Zoom'dan girdiği dersten profil fotoğrafında İstanbul Sözleşmesi Yaşatır çerçevesi olduğu gerekçesiyle attı! Arkadaşımızın yanındayız. İstanbul Sözleşmesini siyasi bir malzeme haline getirip dersten öğrencileri atamazsın Nurullah Arvas!

ÖĞERENCİLERDEN PROTESTO: NURULLAH ARVAS'I İSTEMİYORUZ

Kadın öğrencinin dersten atılmasının ardından, akşam Nurullah Arvas'ın da konuşmacı olduğu panele katılan öğrenciler profiline 'Kadın düsmanı Nurullah Asvan’ı okulumuzda istemiyoruz' görseli koyarak chat'e İstanbul Sözleşmesi yaşatır yazdı. Bunun üzerine chat, öğrencilere kapatıldı.

Sansüre müsaade etmeyen öğrenciler bu kez de mikrofonlarını açarak "Nurullah Arvas'ı istemiyoruz, hayatlarımız bizim, sonuna kadar savaşacağız, İstanbul Sözleşmes'nden vazgeçmeyeceğiz" dedi. Öğrencileri engelleyemeyen yetkililer, paneli sonlandırdı.