YTÜ Yönetimi, Elazığ'daki depremin ardından afetleri 'zinanın yasal olmasına' ve çocuk yaşta evliliklerin yasaklanmasına bağlayan Profesör Gencer hakkında inceleme başlattı.

YTÜ'den çocuk yaşta evliliği savunan gerici profesöre inceleme

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), depremin “zinanın yasal olması” ve “çocuk evliliklerinin yasaklanmasından” kaynaklı olduğunu ima eden paylaşımda bulunan Profesör Bedri Gencer hakkında bir açıklama yaptı.

YTÜ Yönetimi, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Gencer’in paylaşımı hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Açıklamada pedofiliyi savunan akademisyenin mesajı hakkında “sosyal medyada yer alan, haddini aşan ve kabul edilmesi mümkün olmayan” denildi.

NE OLMUŞTU?

Yıldız Teknik Üniversitesi profesörü Bedri Gencer, Elazığ'da meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği depreme ilişkin skandal bir paylaşıma imza atmıtı. Gencer, depremin Elazığ'ı vurmasını çocuk yaşta evliliğin yasaklanmasına yormuştu.

Gencer skandal paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü… Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı"

cukurda-defineci-avi-540867-1.