Dilek Mayatürk Yücel, Türkiye'de tutuklu olan eşi Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel'e Türkçe yazılan mektupların iletilmeye başlandığını söyledi. Yücel, "Lütfen Deniz'e mektup yazın" çağrısında bulundu.

Yücel'in eşi: Lütfen Deniz'e mektup yazın

Dilek Mayatürk Yücel, Türkiye'de tutuklu olan eşi Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel'e Türkçe yazılan mektupların iletilmeye başlandığını söyledi. Yücel, "Lütfen Deniz'e mektup yazın" çağrısında bulundu.

Gazeteci Deniz Yücel'in eşi Dilek Mayatürk Yücel, Alman Haber Ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, "Benim yazdığım mektuplar eşime verilmeye başlandı" dedi.

Mayatürk Yücel, Deniz Yücel'e sadece Türkçe yazılmış mektupların verildiğini vurgulayarak, "Lütfen Deniz'e yazın! Eminim herkesin Türkçe yazabilen arkadaş, eş-dost, komşu ya da iş arkadaşları vardır " şeklinde konuştu.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Alman Hükümeti'nin Deniz Yücel'in serbest bırakılması için yeterince girişimde bulunup bulunmadığı sorusuna Mayatürk Yücel, "Buna yanıt verebilmem için, tam olarak ne yaptıklarını bilmem lazım" yanıtını verdi. Deniz Yücel ve Dilek Mayatürk Nisan ayında Silivri Cezaevi'nde evlenmişti.

145 günü aşkın bir süredir tutuklu olan Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel hakkında henüz iddianame hazırlanmış değil. Gazeteci Yücel, Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın özel e-posta adresinin hacklenmesine dair haberiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Yücel'e ifadesi alındığı sırada, Güneydoğu'ya yönelik haberleri ve Cemil Bayık ile yaptığı röportaja ilişkin sorular yöneltilmişti. Aynı soruşturma kapsamında gazeteciler Tunca Öğreten, Ömer Çelik ve Mahir Kanaat da tutuklu bulunuyor. Deniz Yücel'in dosyası bu ayın başında diğer gazetecilerden ayrıldı.

AİHM geçen hafta Türk hükümetinden Deniz Yücel'le ilgili olarak 24 Ekim'e kadar savunma talep etti. Mahkeme Alman hükümetini ise Deniz Yücel'in başvurusu konusundaki görüşlerini mahkemeyle paylaşmaya davet etti.