Kendisinden yardım isteyen bir kadın hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle tepki çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi hakkında konuştu: "İhraç edilseydim başka partiye geçmezdim bağımsız olarak kalırdım.Bu kararı beklemiyordum. Sürpriz oldu benim için."

Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Tanju Özcan’dan ilk açıklama

Kendisinden yardım isteyen bir kadına ilişkin “komik anı” yorumuyla yaptığı açıklamalar nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Ben bu kararı beklemiyordum. Sürpriz oldu benim için” dedi.

"İhraç edilseydim başka partiye geçmezdim bağımsız olarak kalırdım" diyen Özcan, Mütedeyyin kesimle herhangi bir sorunu da olmadığını söyledi. Özcan, "Annem tesettürlü, annem babam hacı benim. Türkiye'de cami yapan tek belediye başkanı benim" diye konuştu.

Habertürk'e konuşan Özcan, şunları söyledi:

"İddia makamı MYK, MYK'nın önerisi uyarı cezası. Ben bu kararı beklemiyordum. Sürpriz oldu benim için. Yargı bağımsızlığını savunan bir partiyiz. YDK hiçbir etki altında kalmadan savunmamı dinleyecek ve MYK'nın iddialarını dikkate alıp nihai kararı verecek. YDK'nın vereceği karar bağlayıcı olur. Verilecek karara saygı duyarım.

‘İHRAÇ EDİLSEYDİM BAĞIMSIZ KALIRDIM’

Bugün partiden ihraç edilmem yönünde beklentisi olanlar vardı. İhraç edilseydim herhangi bir partiye gitmem gibi bir düşüncem yoktu bağımsız olarak kalırdım. İhraç edilseydim sadece CHP ile resmi bağım kopardı, Atatürkçü Türk milliyetçisi çizgimden asla taviz vermezdim.

Burada da tecrübeli siyasetçin anlatması gereken bir anıyı paylaştığım için suni gündem yaratıldı. Bazen siyasi olarak çok konuşurken ağızınızdan çıkmaması gereken sözler çıkıyor ama maksat kötü değildi.

Samimi olarak incinen tüm kadınlardan özür diledim dilerim. Benim mütedeyyin kesimle hiçbir sorunum olmadı. Annem tesettürlü, annem babam hacı benim. Türkiye'de cami yapan tek belediye başkanı benim. Mütedeyyin kesim sorunu varmış gibi algı yaraya çalışmak olmaz. Geçen hafta cami temeli atmış biriyim."

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenlemiş, kendisinden yardım isteyen bir kadınla ilgili ifadelerini “komik anı” olarak anlatan ve tepki çeken CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ‘uyarılması’ talebiyle disipline sevk edileceğini açıklamıştı.