Yüksek gerilimden Aslan üç puanla çıktı

İstanbul’da kritik dönemeç… Bir tarafta Galatasaray, diğer yanda Çaykur Rizespor… Kulağa tuhaf gelse de, bu maçtan çıkacak sonucu puan sıralamasının altlarında yer alanlar merakla bekliyor. İki ekip de düşme hattından kurtulmayı hedefliyor; iki takımın arasında son yıllarda yaşananlar hatırlanınca, mücadelenin kıran kırana geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Göztepe deplasmanında ölüp ölüp dirilerek üç puanı cebine koyan Aslan’da Torrent, yeni transferlerden Pulgar’ı kenarda bekletiyor. Bu süreçte çok yıpranan Taylan’la Berkan ikilisinin orta sahadaki performansı papatya falı baktırıyor. Geçirdiği elim kazadan sonra formasına kavuşan Omar, taraftarına kavuşadursun; İzmir’de oyuna ikinci yarıda dahil olup galibiyeti getirenlerden Gomis kenarda, Emre ise sahada başlıyor. İspanyol hoca herhalde genç Muhammet’le rakip defansı yorup tecrübeli golcüyle işi bitirmeyi istiyor.

Deplasmanda henüz galibiyeti olmayan Rizespor’da Bülent Korkmaz ateşten gömleği giymiş durumda. Yıllarını geçirdiği, efsanesi olduğu camiaya karşı ilk maça çıkması kaderin cilvesi olsa gerek. Başlama vuruşu öncesinde 19. sıraya gerileyen ekibin yükselişe geçip geçemeyeceği merak konusu.

Orta sahada Gedson’u görmek, şüphesiz ona meftun olan sarı-kırmızılı tribünleri üzüyor olsa gerek. İleri uçtaki Pohjanpalo ve kanattaki Boyd’un ev sahibine zorluk çıkarabileceği tahmin ediliyor.

Hızlı başlayan Aslan, 2’de öne geçebilirdi. Müsait durumda Emre kötü vurmuştu. 8’de deplasman ekibi öndeydi! Serbest vuruşta dar açıdan Gedson muazzam bir gole imza atmıştı. Genç yıldız onu almayan yönetimin işini o şutla daha da zorlaştırıyordu. Geriye düşen Galatasaray, rakip kaleye gidemiyordu. Oyun giderek sertleşiyor, kartlar havada uçuşuyordu.

40’ta Aslan skoru eşitlemişti. Sol bek van Aanholt, ceza sahası dışından sağıyla köşeyi bulmuştu. İkinci devre sanki gollerden kartlara her şeye gebeydi…

50’de Rizespor yine öndeydi. Bu sefer Boyd nefis vurmuştu. Hemen akabinde Marcao araya girmese, fark iki olacaktı. 63’te Tarık’ın Gomis’e müdahalesine hakem Ümit Öztürk penaltı diyor, atışı kullanan Gomis Tarık’a takılmıştı.

68’de Tarık’ın bu sefer Kerem’e müdahalesine VAR yardımıyla penaltı çıkıyor, Babel skoru eşitliyordu.

87’de bu sefer Aslan öndeydi. Organize gelişen akını başlatan van Aanholt, yine sağıyla bitirmişti. Sarı-kırmızılılar uzun bir aradan sonra ne yaptığını bilerek kaleye gitmişti. Uzatmalarda Baiano ikinci sarıdan atılıyor; gelişen kontrada Feghouli’nin kaçırdığı Gomis skoru ilan ediyordu: 4-2!

Bu galibiyetle rahat bir nefes alan Galatasaray, düşme hattından uzaklaştı. Torrent yine tartışılacağa benzesin, pes etmeyip geriden gelmek çok önemli. Üçüncü gol Galatasaray adına bu berbat sezonun en güzel anlarından biri olacak. Rizespor’a gelince… Bu mağlubiyet onları iyice ateşe attı. Korkmaz’ın tez zamanda kazanan formülü bulması gerekiyor. Yoksa vakit çok geç olacak!