Beşiktaş, Porto’nun ardından Konyaspor’u da devirdi. Siyah-beyazlılar üstün bir oyunun sonucunda rakibini 2-0’lık skorla mağlup etti ve puanını 13’e yükseltti

Yüksek uçuş sürüyor

Vodafone Park’ta hafta kapanıyor. Dolmabahçe civarında bugün pazartesi sendromu yaşanmıyor. Ambiyans haftasonunu andırıyor; taraftarlar santrayı iple çekiyor. Portekiz’de yüksekten uçan Kartal, mabedinde Konyaspor’u ağırlıyor.

Avrupa mesaileri sonrasında buluşuyor taraflar. Devler arenasındaki muhteşem galadan sonra Beşiktaş, şüphesiz irtifa kaybetmek istemiyor. İster istemez akıllara geçen ayki Süper Kupa karşılaşması düşüyor. Lig şampiyonunu devirerek taçlanan yeşil-beyazlılar, o günden beri gün yüzü görmedi desek yeri. Evindeki Gençlerbirliği galibiyeti dışında puan tabelasına çizik atamayan Mustafa Reşit Akçay’ın talebeleri İstanbul’da çıkış kovalıyor. İkinci yarının ortasında orta sahaya yaptığı Medel hamlesiyle Porto’yu mat eden Şenol Güneş, Şilili yıldızı bu sefer stoper olarak sahaya sürmüş. Deneyimli teknik direktör çarşambanın ertesinde rotasyona gitmemiş. Kim bilir mücadele dün oynansa, belki kadroda birkaç yüz farklı olurdu ya neyse...

Deplasman ekibi ise sancılı bir süreçte. Aykut Kocaman’ın kontrollü futbol anlayışından Akçay’ın ofansif zihniyetine geçiş sıkıntı yaratmış durumda. Sanki gelenler gidenleri aratıyor; Mevlana’nın kentine renk katması beklenen Traore’nin sakatlığı takımın kolunu kanadını kırmış gibi gözüküyor.

Dolu tribünler gol için çok beklemedi. 10. dakikada Caner’in adrese teslim ortasına kafayı yapıştıran Tosun Paşa’ydı. Cenk Konyaspor’u yine boş geçmemişti. Sol bekin pozisyonda yaptıkları altyapıda ezberletilse yeriydi. Malum o topu leyleklere yollayacak çok, o koşuyu yapacak pek yok!

Üstünlüğü ele geçiren siyah-beyazlılar kontrolü elden bırakmıyordu. Akıllı paslarla rakibini geriye iten ev sahibinin tadı Adriano’nun sakatlanmasıyla biraz kaçıyordu. İlk yarıdan başka gol sesi çıkmıyordu.

İkinci devreye deplasman ekibi daha iyi başlıyordu. Lakin yaratıcılık konusunda sıkıntı çektikleri aşikârdı. Beşiktaş ise adeta avını bekleyen bir kartaldı.

Acaba ilerleyen dakikalarda kim ayakta kalacaktı...

Hızır misali imdada iki defa yetişen Ali Turan kaçınılmaz olanı engellemiş gibiydi. 66’da Quaresma bienal günlerinde resital verince fark ikiydi. Portekizli yıldız, Konyaspor savunmasının içinden geçtikten sonra çektiği sert şutla köşedeki örümceği uykusundan etmişti!

İkiyi bulan siyah-beyazlılar rahatlamıştı. Coşkulu söylenen İzmir Marşı’nı müteakip Talisca gole yaklaşıyordu. “Genç Rivaldo” iyi vuramayınca, Caner’i bir asistten etmişti. 86’da Tolgay’ın şutu Serkan’ın parmaklarından sekip direğe çarpmıştı. Kalan dakikalar formaliten ibaretti.

Beşiktaş doğrusu üç puana güle oynaya ulaştı. Kalelerinde pozisyon vermemeleri gecenin artılarından. Konyaspor cephesinde ise dertler sürüyor. Artık toparlanmaları şart.

Cumartesi derbi var! Sizi bilmem de ben şimdiden heyecanlanıyorum. Kadıköy’deki randevu harika geçmeye aday; benden söylemesi...