Yüksekdağ: IŞİD'le kurdukları ilişki deşifre olmasın diye 'kokteyl terör örgütü' icat ettiler

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara'daki katliama ilişkin, "Gerçekte bu katliamın sorumlusu olamayacak, mantık kuralları gereği olması imkansız olan siyasi yapılar, gruplar, örgütler katliamın sorumlusu olarak ilan ediliyor" ifadesini kullandı.

Yüksekdağ, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve beraberindeki heyet, Ankara'daki terör saldırısında yaralanan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Uğur Yaman'ı tedavi gördüğü Güven Hastanesinde ziyaret etti.

Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yüksekdağ, Ankara'daki saldırının 7'inci günü olduğunu anımsatarak, anma etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Aradan bir hafta geçmiş olmasına rağmen hala katliamın gerçek sorumlularının bulanamadığını belirten Yüksekdağ, hala Türkiye kamuoyunun gerçeğin etrafında dolaştırıldığını ileri sürdü.

"Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili siyasi iktidarın hesap vermediği ve hesap sormadığı"nı belirten Yüksekdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Aslında bu katliamın sorumlularının kimler olduğunu çok net görüyoruz. Bu bir hafta boyunca katliamın failleri iki canlı bombanın, aslında hükümetin istihbarat kayıtlarında olduğunu, MİT tarafından, istihbarat tarafından bilindiğini, yakalandığını, bırakıldığını ve takip altında olduğunu görüyoruz. Açığa çıkan çeşitli bilgiler, bulgular, tanıklıklar bize bu gerçeği çok somut olarak gösteriyor ve bu da bizim iddialarımızı doğruluyor. Siyasi iktidarın ve Sayın Başbakanın reddettiği iddialarımızın ne kadar doğru olduğunu gösteren kanıtlar bunlar. Biz ısrarla katliamın gerçekleştiği günden itibaren bu katliamda siyasi iktidarın, devletin sorumluluğuna işaret ettik. Çünkü daha önceki yaşanan katliamlarda da çok açık bir biçimde faillerin önceden bilindiğini yine gözaltına alındığını, bırakıldığını ve denetim altına tutulduğunu biliyorduk ve bu deneyimlerden yola çıkarak Ankara katliamının sorumlusunun siyasi iktidar olduğunu çok net bir dille ifade ettik."

"Bizler sorumlu ilan ediliyoruz"

"Sorumluların istifa etmesi, istifa etmiyorsa azledilmesi... Siyasi iktidar cephesine baktığımızda böyle bir yaklaşımın sergilenmediğini görüyoruz" değerlendirmesini yapan Yüksekdağ, "Nasıl bir yaklaşım sergileniyor peki. Bizler sorumlu ilan ediliyoruz. Gerçekte bu katliamın sorumlusu olamayacak, mantık kuralları gereği olması imkansız olan siyasi yapılar, gruplar, örgütler katliamın sorumlusu olarak ilan ediliyor. Örneğin yeni bir birleşik örgüt icat edildi Davutoğlu ve siyasi iktidar tarafından; 'DAEŞ Birleşik Terör Örgütü', kokteyl terör örgütü. Bu bütün akıl sınırlarını, halkımızın, insanlarımızın anlama kabiliyetini alaya alan bir siyasi yaklaşımdır, başka bir şey değildir" şeklinde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, "Katliamı gerçekleştirenlerin İŞİD'li olduğu çok net bizim gözümüzde ve siyasi iktidar İŞİD'le bağlantısının, İŞİD'le kurduğu ilişkinin deşifre olmasını ayan, beyan ortaya çıkmasını engellemek, bunun hukuki ve kriminal düzeyde ifşa olmasını engellemek için sorumluyu katliamın gerçekleştirildiği merkezleri çarpıtma yolunu, gerçekleri çarpıtma yolunu tercih ediyor çok açık bir çarpıtma ve gerçekleri gizleri operasyonu içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Bursa'da miting yapmasını eleştiren Yüksekdağ, "Türkiye'de yer yerinden oynamışken, bizler acılarımızın, yaralılarımızın, cenazelerimizin arkasından koşarken, insanlarımız, halklarımız parçalanmış yüreklerini, ciğerlerimizi toplamaya çalışırken, bu ülkenin Başbakanı çıkıp hiçbir şey olmamış gibi seçim mitingi yapmaya devam ediyor" görüşünü dile getirdi.

Yüksekdağ, açıklamasının ardından beraberindeki heyetle birlikte BTS Genel Merkezi'ne taziye ziyareti gerçekleştirdi. (AA)