CHP’li Necati Tığlı’nın Ege Denizi’nde bulunan adaların durumunu sorduğu önerge, “Tek amacı istişare sağlamaktan ibaret konular” olduğu gerekçesiyle Meclis Başkanı tarafından iade edildi. Şentop'a tepki gösteren Tığlı, "Amacı istişare sağlamaktan ibaret, dediğiniz konular için yüzbinlerce insan canını verdi" dedi

Yunan Adaları sorusu iade edildi

BİRGÜN ANKARA

CHP Milletvekili Necati Tığlı’nın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesi, Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından iade edildi.

CHP'li Tığlı, Oktay'a yönelttiği yazılı soru önergesinde Ege Denizi’ndeki adaların durumunu sordu. Tığlı, “Ege Denizinde silahsızlanma şartı olduğu halde, Yunanistan’ın işgal ettiği adalara silah yığınağı yapması ve füze bataryaları yerleştirdiği yönünde çıkan haberlerin doğru olup olmadığı hakkında herhangi bir araştırma yapılmış mıdır? Ege’deki adalarımızın Yunanistan tarafından hukuksuz bir şekilde işgal edildiği haberleri sizleri rahatsız etmiyor mu?” sorularını yöneltti.

İSTİŞARE ENGELİ

Önerge, muhatabı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a iletilmek yerine Tığlı'ya iade edildi. TBMM Başkanı Şentop, önergenin, “Tek amacı istişare etmek” olduğunu ve bu durumun önerge hakkına aykırı olduğunu bildirdi.

O TOPRAKLAR İÇİN CANLARINI VERDİLER

yunan-adalari-sorusu-iade-edildi-661277-1.

Şentop’un önergesini Oktay’a iletmemesine tepki gösteren CHP’li Tığlı, “Tek amacı istişare sağlamaktan ibaret dediğiniz konuları kapsayan bu vatan toprakları için Balkan Savaşı’nda, I. Cihan Harbinde, Çanakkale’de, Sakarya’da, Büyük Taarruz’da ve Kurtuluş Savaşı’nda yüzbinlerce insan canını vermiştir. Ben bu sorularıma cevap verilene kadar yaşamını yitirenler için sormaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.