Yunan Maliye Bakanı Varoufakis istifa etti: Kreditörlerin nefreti onurdur!

Yunanistan'da kritik kemer sıkma referandumunun ardından hükümetin desteklediği "hayır" oyunun açık ara kazanmasına rağmen Maliye Bakanı Yanis Varoufakis istifa ettiğini açıkladı. İstifasını Twitter aracılığıyla ve blogunda yayımladığı bir açıklamayla duyuran Varoufakis, "Yunanistan’da Pazar günü yapılan referandum sonuçlarının açıklanmasından kısa bir süre sonra bazı Euro Grubu katılımcılarının ve partnerlerinin benim 'olmamama' ilişkin belli 'tercihleri' ile ilgili haberdar edildim. Bu nedenle Maliye Bakanlığı’ndan ayrılıyorum" ifadelerini kullandı.

Görevinden ayrılarak Başbakan Alexis Çipras’a destek olmanın kendisinin bir "görevi" olduğunu düşündüğünü söyleyen Varoufakis, ekledi: "Kreditörlerin nefretini de onurla üzerimde taşıyacağım!"

Aslen bir ekonomi profesörü olan Varoufakis, müzakereler boyunca taviz vermeyen, katı ama renkli kişiliğiyle dikkat çekmişti. Varoufakis sonuçların ardından Twitter hesabında "hayır"ın zaferini "daha demokratik ve sağduyulu bir Avrupa için büyük bir Evet" şeklinde yorumladı.