Yunanistan Başkanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile diyalog kapısının açık olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kişisel görüşme olasılığım her zaman var” dedi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Erdoğan ile görüşebilirim

Yunanistan Başkanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile ilişkiler ve bölgedeki gelişmelere dair ANT1 televizyon kanalına açıklamalarda bulundu.

Miçotakis, ABD'nin EastMed'den desteğini çekmesine ilişkin soruyu, “Bunun çok önemli olduğunu düşünmüyorum” şeklinde yanıtladı.

EastMed'in bir yatırım projesi olduğuna işaret eden Miçotakis, projenin sürdürülebilir olup olmadığına, piyasanın karar vereceğini dile getirdi.

Miçotakis, Mısır'dan Yunanistan'a sıvılaştırılmış doğalgaz taşınmasına ve Mısır'da güneş enerjisinden elde edilecek elektriğin Yunanistan ve Avrupa'ya satılmasına ilişkin projeleri EastMed'e alternatif olarak değerlendirdi.

“RAFALE TİPİ SAVAŞ UÇAKLARININ TESLİMATI GELECEK HAFTA”

Ülkenin "caydırıcı gücünü", mali imkanlar çerçevesinde sürekli artırmakla yükümlü olduğunu söyleyen Miçotakis, "İlk Rafaleler gelecek hafta ülkemize gelecek" diye konuştu.

Miçotakis, Yunan Deniz Kuvvetlerinin silahlanma programında da önemli gelişmeler olacağını belirterek konuya ilişkin duyuruların, yakın bir tarihte yapılacağını kaydetti.

Ekonomik kriz nedeniyle Silahlı Kuvvetlere yapılan yatırımların 10 yıldır aksadığını ifade eden Miçotakis, ordunun gelecek 30 yıl için güçlendirileceğini ifade etti.

TÜRKİYE MESAJI: SONSUZA KADAR KOMŞU OLACAĞIZ

Türkiye ile diyalog kapısının açık olduğunu söyleyen Miçotakis, “Diyalog kapısı açık ve benim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kişisel görüşme olasılığım her zaman var” dedi.

Türkiye ve Yunanistan'ın komşu olduklarını vurgulayan Miçotakis, “Sonsuza kadar komşu olacağız, coğrafya bizi birlikte yaşamaya mahkûm ediyor. İşbirliği ya da gerilim yolunu seçmek Türkiye'nin elinde. Biz iki ihtimale de hazırız” ifadelerini kullandı.