Yunanistan'da 5 Aralık'ta polis tarfaından başından vurularak hastaneye kaldırılan 16 yaşındaki Roman Kostas Frangulis, yaşamını yitirdi.

Yunanistan'da polisin başından vurduğu 16 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Fotoğraf: AA

Yunanistan'ın Selanik kentinde polisin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan 16 yaşındaki Roman Kostas Frangulis'in tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi.

AA'nın aktardığına göre, İpokrateio Hastanesi'nden yapılan açıklamada, 5 Aralık'tan bu yana tedavi gören Kostas Frangulis, bu sabah saat 10.00'da hayatını kaybettiği belirtildi.

AP'ye konuşan Roman topluluğunun sekreteri Antonis Tasios, "Buradaki herkes ağlıyor. Bir çocuğun bu şekilde gitmesi hiç adil değil. Acımız büyük" dedi.

NE OLMUŞTU?

Yunanistan'ın Selanik kentinde 5 Aralık'ta "dur" ihtarına uymayarak kaçtığı iddia edilen Kostas Frangulis, polisin ateş açması sonucu ağır yaralanmıştı. Başından yaralanan Frangulis yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.

Yunan Polis Teşkilatından (ELAS) yapılan açıklamada, polisin genci, satın aldığı benzinin parasını ödemeden ayrıldığı benzinlik çalışanının şikayeti üzerine takibe aldığı belirtilmişti. Açıklamada, polis takibinden kurtulmak için tehlikeli şekilde araç kullandığı ve uyarıları dikkate almadığı aktarılan genci, polisin iki el ateş açarak durdurmaya çalıştığı ifadelerine yer verilmişti.

Frangulis'i vuran polis mahkemeye çıkartılmış, sorgu hakimi ve savcının zanlının tutuklu mu tutuksuz mu yargılanacağı konusunda hemfikir olamaması nedeniyle nihai karar için beş iş günü ek süre tanınmış ve bu süreçte polisin ev hapsinde tutulmasına karar verilmişti.