Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bölgesel konulara ilişkin görüşen Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, 'Türkiye'nin sorunlu bölgelere gönderilen cihatçılar için bir seyahat acentası haline geldiğini' söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Türkiye cihatçıların seyahat acentası haline geldi

Yunanistan'ın başkenti Atina'ya bir günlük resmi ziyaret gerçekleştiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile bölgesel konulara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Euronews'in aktardığına göre, görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias "Türkiye'nin sorunlu bölgelere gönderilen cihatçılar için bir seyahat acentası haline geldiğini" söyleyerek, Türkiye'nin IŞİD grubuna karşı başarıyı baltalayacak çabalarıyla ilgili endişelerini Lavrov'a ilettiğini kaydetti.

Lavrov, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan krizin öncelikli konular arasında olduğu görüşme sonrasında yaptıkları basın açıklamasında Doğu Akdeniz'deki sorunların çözümünün uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi temelinde ele alınması gerektiğini söyledi.

Lavrov "Ülkeler arasındaki sorunlar diyalog temelinde çözümlenmeli. Türkiye ile Yunanistan arasında durum her ne kadar zor olsa da biz bu sorunların karşılıklı diyalogla çözülmesinden yanayız" ifadesini kullandı.

'TANSİYONU YÜKELTMEK TÜRKİYE'NİN İŞİNE GELİYOR'

Açıklamasında "Tansiyonu yükseltmek Türkiye'nin işine geliyor" diyen Yunan Dışişleri Bakanı Dendias ise ülkesinin bütün ihtimallere karşı hazır olduğunu ve egemenliğini, egemenlik haklarını savunmaktan başka çaresini kalmadığını belirtti.

"Türkiye'nin sorunlu bölgelere gönderilen cihatçılar için bir seyahat acentası haline geldiğini" belirten Dendias, "Türkiye'nin IŞİD grubuna karşı başarıyı baltalayacak çabalarıyla ilgili endişelerini" Lavrov'a ilettiğini kaydetti.

Dendias görüşmede ayrıca Rusya'nın Türkiye'ye sattığı S-400 savunma sistemleri konusunu da görüştüklerini duyurdu.