Yunanistan'dan Fransa'dan alacağı Rafale tipi savaş uçağı sayısının 24'e çıkarılacağını açıkladı.

Yunanistan, Rafale tipi savaş uçak sayısını 24'e çıkarıyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Atina'nın Fransa'dan temin edeceği Rafale tipi savaş uçağı sayısının 18'den 24'e çıkarılacağını duyurdu.

Miçotakis, her yıl geleneksel olarak Başbakan'ın bir önceki yılın değerlendirmesini yapıp bir sonraki yıl için ekonomi planını açıkladığı Uluslararası Selanik Fuarı açılışında konuştu.

Geçen yıl karşılaşılan ulusal sorunlara karşı Atina'nın aktif bir diplomasi yürüttüğünü ve savunma gücünün artırıldığını savunan Başbakan Miçotakis, geçen yıl 18 adet Rafale tipi savaş uçağı alınacağını duyurduğunu anımsatarak bu sayının yakın zamanda 24'e çıkacağını kaydetti.

- Miçotakis'ten gençlere destek

Başbakan Miçotakis, bu yıl 85'incisi düzenlenen fuarda vergi indirimi, genç istihdamının teşviki, artan enerji fiyatlarına karşı halka verilecek destek gibi ekonomiyi canlandırmaya yönelik politikaları açıklarken bu yıl konuşmanın yapıldığı salondaki ilk sırada siyasiler yerine gençler oturdu.

Miçotakis, gençlerin son on yıllık süreçte ekonomik kriz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve doğal afetler gibi birçok sorunla karşı karşıya kalan nesil olduğuna dikkati çekerek genç istihdamını artırmaya yönelik hükümet programını da açıkladı.

Daha önce hiç iş tecrübesi olmayan gençlerin 29 yaşını geçmemek kaydıyla, özel sektör tarafından istihdam edilmesi halinde 6 ay boyunca 600 avrosu işverene, 600 avrosu gençlere olmak üzere toplam 1200 avroluk destek verileceğini duyurdu.

Miçotakis, 15-17 yaş grubu gençlere, Kovid-19'a karşı aşı olmaları halinde 50 GB ücretsiz internet sözü verdi ve özel iletişim vergisinde de indirime gidileceğini bildirdi.

VERGİLERDE İNDİRİM

Yunan Başbakan, enerji maliyetlerinin artması nedeniyle ortaya çıkan sorunlara çözüm olarak da devlet desteği verileceğini belirtti.

Vergilerde indirim sözü veren Miçotakis, sağlık, eğitim ve ulaşım alanında da yeni yatırımlar yapılacağını ifade etti.

- Geleneksel açılış konuşmasında ekonomi programı

İlki 1926 yılında gerçekleştirilen Uluslararası Selanik Fuarı her yıl eylül ayında Selanik'te düzenleniyor.

Geleneksel olarak fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başbakan, bir önceki yılın değerlendirmesini yaparken bir sonraki yıla dair özellikle ekonomi alanında atılacak adımları açıklıyor.

SELANİK'TE PROTESTO GÖSTERİSİ

Fuarıın açılış gününde, kent sokaklarında protestocular polisle çatıştı.

Hükûmetin ekonomi politikalarının, çalışma kanunda öngördüğü değişikliklerin ve sağlık çalışanları için aşı zorunluluğunun protesto edildiği eyleme, işçi ve memur sendikaları, sağlık çalışanları, aşı karşıtları ve parlamento dışındaki sol gruplar katıldı.

Eylemde, protestocular polise taş ve molotofkokteyli atarken polis, biber gazı ve tazyikli su ile eylemcileri dağıttı.