Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre İç Anadolu'da gece - gündüz sıcaklık farklılıkları çok yüksek. Ankara'da öğlen 25 dereceye kadar çıkacak sıcaklık gece 16 derece birden düşecek. İlerleyen günlerde yağış yok.

Yurt genelinde bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre Türkiye genelinde hava mevsim normallerinde. Yurt genelinde yağış beklenmiyor. Gece gündüz sıcaklık farkları artıyor. Türkiye kıyılarında fırtına beklenmiyor. Ancak Marmara'da yüksek şiddette rüzgarlar var. Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de rüzgarlar hafif ve orta şiddette.

Marmara Bölgesi'nde gökyüzü az bulutlu. Sıcaklıklar 24 derecenin üzerinde seyrediyor, Çanakkale'de 30 dereceye yaklaşıyor. İstanbul, Kocaeli ve Bursa'da Salı günü yağış ihtimali yüksek.

Ege kıyıları yazdan kalma günler yaşamaya devam ediyor, bölge genelinde hava çoğunlukla güneşli. Denizli'de sıcaklık 34 dereceye kadar yükselecek. İç kesimlerdeyse hava daha serin

Akdeniz'de de hava yaz günlerini anımsatıyor, kıyı şehirlerinde gündüz sıcaklıkları 30 derece ve üzerinde. Gökyüzünde bulut sayısı az ve yağış beklenmiyor.

İç Anadolu'da gece - gündüz sıcaklık farklılıkları çok yüksek. Ankara'da öğlen 25 dereceye kadar çıkacak sıcaklık gece 16 derece birden düşecek. İlerleyen günlerde yağış yok.

Karadeniz genelinde gökyüzü parçalı bulutlu, gündüz sıcaklıkları 20 derecenin üzerinde. Geceleriyse Bolu ve Gümüşhane gibi iç kesimlerde sıcaklık tek haneli değerlere düşecek. Salı gününden itibaren Karadeniz'e yeniden yağış geliyor.

Doğu Anadolu'da gökyüzü genelde az bulutlu. Kars ve Erzurum'da bir günde iki mevsim yaşanıyor, gece sıcaklıklar yaklaşık 20 derece birden düşüyor. Bölgede yakın dönemde yağış yok.

Güneydoğu Anadolu'da hava çoğunlukla 30 derecenin üzerinde. Şanlıurfa güneşli, 35 dereceyle yaz sıcakları yaşıyor. İlerleyen günlerde hava durumunda değişiklik beklenmiyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜ İÇİN UYARI

Çarşamba günü yağmur kuzey bölgelerine geliyor. Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de yağacak sıcaklıklar, 2 derece kadar düşecek.

Yağışlar artık normale döndü, gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Önümüzdeki bir haftada öyle bir tehlike yok.