Üsküdar Acıbadem’de açılmak istenen cemaat yurduna karşı bir araya gelen yurttaşlar mahallelerinde cemaat yurdu istemediklerini ifade etti.

Yurt hizmetini cemaatler değil devlet vermelidir!

HABER MERKEZİ

İstanbul’un Üsküdar ilçesi Acıbadem Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlar, mahallede açılmak istenen cemaat yurduna karşı bir araya geldi. Mahallede açıklama yapan yurttaşlar, "Yurt hizmetini cemaatler değil, devlet vermelidir" ve "Tek bir gencin hayatının bitmesine artık tahammülümüz yok" dövizlerini taşırken sık sık, "Ne cemaat ne tarikat yurdu istemiyoruz" sloganlarını attı.


MA’nın haberine göre açıklamayı okuyan mahalle sakinlerinden Şeniz Kıvılcım, mahallede artan cemaat ve tarikat yurtlarına dikkat çekerek şunları söyledi: “4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte eğitim dinileşti. Yurt hizmetlerinin de tarikat ve cemaatlere devredildi. Bunun yansımalarını 2012’den bu yana görüyoruz.” Kıvılcım, "Yapılmak istenen yurt ile birlikte mahallemizde, halen faal olan Acıbadem Caddesindeki Aziz Mahmud Hüdai Vakfı Yurdu ve Çilek sokaktaki TÜRGEV yurduna iki yurt ilavesiyle, 1 kilometrelik mesafede 4 ayrı cemaat ve tarikat yurdu olacak" dedi.

Anayasaya göre ülkenin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlandığını hatırlatan Kıvılcım, "Anayasamıza göre laik hukuk devletinde, devletin yerine getirmekle yükümlü olduğu kamusal hizmetleri cemaat ve tarikatlara bırakılamaz. Tüm öğrencilerimizin kamusal, parasız, nitelikli barınma hakkı vardır ve bunu anayasamız gereği kamu sağlamakla yükümlüdür. Mahallemizde açılacak veya açılması muhtemel tarikat, cemaat yurdu beye evini asla kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı. Son olarak söz alan Acıbadem Mahallesi muhtarı Semra Aydın ise mahallede cemaat yurtlarına izin vermeyeceklerini ifade etti.