Meclis'e gelecek olan torba yasaya göre yurt dışı çıkış harcına zam gelecek. Hazırlanan yasa teklifine göre, 2019 yılında 15 lira olan, 2020’de 50 lira ve geçen yıl da 150 liraya yükseltilen yurtdışı çıkış harcı 300 lira olacak.

Yurt dışı çıkış harcına bir zam daha bekleniyor: Yüzde 100 artacak!
Fotoğraf: Depophotos

Üç aylık aranın ardından yeni yasama dönemine başlayan Türkiye Büyük Meclisi'nde (TBMM) AKP'nin gündeme getireceği ekonomik torba yasaya ilişkin bazı ayrıntılar ortaya çıktı. Teklifte, yurt dışı çıkış harçlarına da zam yapılması bekleniyor.

Teklife göre, 150 lira olan harcın 300 liraya çıkarılacak. Yurt dışı çıkış harcı mart ayında 50 liradan 150 liraya yükseltilmişti. Yeni teklifle beraber harç yüzde 100 daha zamlanarak 300 lira olacak.

Çalışmaları henüz tamamlanmayan yasa teklifi, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından Meclis’e sunulacak. Yurt dışı inşaat işlerinde çalışan Türkiyeli işçilerin ücret ödemelerinin, gelir vergisinden istisna edilmesi planlanıyor.

Yurt dışı çıkış harcı nedir?

Yurt dışı çıkış harcı, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olan ve yurt dışına çıkmak isteyen herkesin ödemesi gereken harç olarak biliniyor. Geçtiğimiz mart ayında Resmi Gazete’de yayınlanan kararname ile 2021 yılında 50 TL olarak satılan yurt dışına çıkış harcı 150 TL olmuştu.