Türk Tabipleri Birliği (TBB), sosyal medyadan yaptığı açıklama ile 2023'ün ilk 3 ayında yurtdışına gitmek isteyen doktor sayısının 700 olduğunu bildirdi. TTB'den yapılan açıklamaya göre 2023'ün Mart ayında 235 doktor yurtdışına gitmek için başvuru yaptı. TTB'ye göre son 11 yılın ilk üç ayında en çok başvuru 2023'te yapıldı.

Yurtdışına gitmek için başvuran hekim sayısında rekor
Fotoğraf: Pixabay

Türk Tabipleri Birliği (TBB), yurtdışında çalışmaya gitmek isteyen doktorların almakla yükümlü olduğu "İyi Hal Belgesi"ne başvuran hekim sayısını açıkladı.

TTB'den yapılan paylaşımda, 2023'ün ilk üç ayında 700, mart ayında ise 235 doktorun başvuruda bulunduğu belirtildi. TTB ayrıca son 11 yılın ilk üç ayında belge için başvuru yapan doktor sayısını ortaya koyan grafik de paylaştı. Buna göre, en çok başvurunun 2023'te yapıldığı görüldü.

TTB'nin paylaşımı şu şekilde:

"TTB'ye 'İyi Hal Belgesi' başvuru sayısı; Mart ayında 235, 2023'ün ilk üç ayında 700 oldu. Deprem bölgesinde görev alanlar başta olmak üzere, tüm meslektaşlarımızı tüketen ağır, güvensiz ve güvencesiz çalışma koşulları sona erdirilmelidir."

ERDOĞAN "GİDİYORLARSA GİTSİNLER" DEMİŞTİ

Erdoğan, geçtiğimiz yıl 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Saray'da kadın muhtarlarla bir araya gelmişti. Erdoğan, burada muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada yurtdışına giden veya özel sektöre geçen hekimleri eleştirerek “Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam eder yola devam ederiz” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın ifadelerine Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve çok sayıda tabip odası, “Biz, topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri olarak buradaydık, buradayız, burada kalacağız!” sözlerini paylaşarak tepki göstermişti.