Siirt’teki devlet yurdunda koruma altında olan kız çocuğunun bir personelle evlendirilmek istendiği ortaya çıktı. SES: Buradaki tablo açık bir şekilde istismardır

Yurttaki kız çocuğu kurum çalışanıyla evlendiriliyor

ERK ACARER / @eacarer
erkacarer@birgun.net

Siirt’te devlet korumasında olan bir yurtta kalan kız çocuğu, kurum çalışanlardan biriyle evlendiriliyor. Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı’nın korumasındaki bir çocuğun 18 yaşını doldurur doldurmaz, kurum çalışanlarından biriyle evlendirilmek istenmesi, ‘’Çocuklara hangi gözle bakıyorlar?’’ sorusunu da gündeme getiriyor. Konuya tepki gösteren Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), ‘’Siirt’te devlet koruması altında olan, çok kısa bir süre öncesinde 18 yaşını dolduran bir kız çocuğu, kurumda meslek elemanı olarak görev yapan bir çalışan ile evlendirilmek üzeredir. Kına ve nikâh gibi prosedürlerin de gerçekleştirileceğini biliyoruz. Asıl mesele, meslek elemanı ve onun bakımından sorumlu olduğu bir çocuk arasındaki mesleki ilişkinin bu noktaya kadar nasıl geldiğidir. Bu durum Türkiye’de ilk defa gerçekleşmektedir” açıklamasında bulundu.

Açık bir istismar
SES, durumun kabul edilemez olduğuna dikkat çekerek, ‘’Bir meslek elemanının aynı kurumda bakımıyla sorumlu olduğu bir çocukla evlenmesi kabul edilebilir değildir. Etik kuralları gereğince yurtlardaki personelin son derece son derece titiz bir biçimde çalışmalıdır. Bakıma muhtaç kız çocuklarına ‘evlenilecek kişiler gözüyle’ bakmak istismar anlamına gelir. Buradaki tablo açık bir şekilde istismardır’’ ifadelerini kullandı.

SES yönetim kurulundan yapılan açıklamada ise, “Konudan, haberi olduğu anlaşılan Bakanlığın olayı görmezden gelmesi daha da vahimdir” denildi. Bakanlığa ‘acil’ ibareli bir ihbar yazısı yazıldığına da dikkat çeken SES Merkez Yönetim Kurulu bazı vekillerin durumdan haberdar edildiğini ve konunun araştırılmasını talep ederek, “Konunun peşini bırakmayacağız” dedi.