Yurttaş geçim derdinde Erdoğan üye sayısının

HABER MERKEZİ

Pandemi, deprem ve ekonomide yaşanan buhranın neden olduğu yönetememe krizi derinleştirirken, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan iktidarda kalmanın yollarını arıyor.

Partisinin il kongrelerinde konuşan Erdoğan, çareyi muhalefete yüklenmekte, partisinin üye sayısının arttığını duyurmakta ya da tarihsel göndermelerle tabanı konsolide etmekte arıyor. Yurttaş krize çözüm beklerken Erdoğan, partisinin üye sayısıyla övünüyor.

AKP’nin Maraş İl Kongresi’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’nin kaderiyle Türkiye’nin kaderini birlikte gördüklerini söyledi. “Ülke ve millet olarak en az 100 yıl önceki kadar kritik bir dönemeçten geçiyoruz” diyen Erdoğan hamasi açıklamalarına bir yenisini ekledi. Erdoğan, “Bir asır önceki gibi bizi adeta içinde boğmak, yok etmek istedikleri Anadolu topraklarından yeni bir silkeleniş, yeni bir şahlanışla dünyaya barış, adalet getirecek bir mücadelenin içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Önceki il kongrelerinde olduğu gibi AKP’nin üye sayısını açıklayan Erdoğan, “Üye sayımızın 11 milyon 200 bini bulması bunun en büyük ispatıdır. Kadın kollarımızın üye sayısının 5 milyon 200 bine ulaşması bu mücadeleye hanım kardeşlerimizin de sahip çıktığını net göstermektedir. Bu güne kadar hep AK Parti milletin partisidir dememizin nedeni budur” dedi.